Κοινό μέτωπο και από τις ΠΕΔ ενάντια στα διόδια

diodia nstatmos

diodia nstatmos

Μετά τους Περιφερειάρχες των περιοχών από όπου διέρχεται ο άξονας της Εγνατίας Οδού, κοινό μέτωπο συγκροτεί και η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.

Υπέρ της εφαρμογής αναλογικού συστήματος χρέωσης διοδίων, μέσω του οποίου ο πολίτης θα πληρώνει ανάλογα με τη χρήση που κάνει, τάσσονται οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Παράλληλα, ζητούν να μην εφαρμοστεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να μην λειτουργήσουν νέα διόδια (μετωπικά ή πλευρικά) μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε με την συμμετοχή των προέδρων της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ευάγγελου Λαμπάκη και της ΠΕΔ Ηπείρου, Γιάννη Λώλου. Ο κ. Κυρίζογλου, επισήμανε ότι είχε επίσης, επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννη Βοσκόπουλο, ο οποίος του ανέφερε ότι συμφωνεί με το πνεύμα των αιτημάτων αυτών.

Όπως τονίστηκε, οι δήμαρχοι θα απευθύνουν τα παραπάνω αιτήματα στην κυβέρνηση και σε περίπτωση που δεν εισακουστούν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ οι ΠΕΔ θα κάνουν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ των δήμων, που θα καταθέσουν προσφυγές για το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επιπλέον, θα συνταχθεί σχετικό έγγραφο το οποίο θα συνυπογράφουν οι πρόεδροι των τεσσάρων ΠΕΔ.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ