Κοινό αίτημα για επαναλειτουργία της Μέρτζιανης

mertziani

Την άμεση επαναλειτουργία του Τελωνειακού Σταθμού της Μέρτζιανης ζητά το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, η 7η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων.

Η συνεχιζόμενη αναστολή λειτουργίας του συνοριακού σταθμού έχει δυσμενείς συνέπειες, κάτι που έχει τονιστεί πολλές φορές.

Οι τρεις φορές ενημέρωσαν το τελευταίο διάστημα για την ανάγκη επαναλειτουργίας τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Δήμαρχο Κόνιτσας, τους βουλευτές του Νομού κι έχουν ζητήσει την συνδρομή τους για το άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού γεγονός που θα επιφέρει τη διευκόλυνση του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου καθώς και την αποσυμφόρηση των άλλων συνοριακών σταθμών.

«Επισημάναμε το απαράδεκτο του κλεισίματος των συνοριακών σταθμών για την έξοδο διότι δεν χρειάζεται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο για να αναχωρήσει επιβάτης ή έμπορος από την χώρα.

Κατά πληροφορίες επίκειται η επαναλειτουργία του Συνοριακού Σταθμού Μαυροματίου και η πλήρης λειτουργία του Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλοπηγής ενώ για τον Συνοριακό Σταθμό Μέρτζανης τηρείται σιγή ιχθύος.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η ενεργοποίηση όλων των φορέων και των θεσμικών παραγόντων για την άμεση και χωρίς καθυστέρηση επαναλειτουργία του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης, τουλάχιστον για την έξοδο επιβατών και εμπορευμάτων που δεν απαιτείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο» τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ