Κοινό αίτημα αναστολής της λειτουργίας των σχολείων στη Θεσπρωτία

igoumenitsa poli

Οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας  Ιωάννης Λώλος, Σουλίου Ιωάννης Καραγιάννης και Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς, καθώς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Πέτρος Οικονομίδης, απέστειλαν στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικόλαο Χαρδαλιά την ακόλουθη επιστολή, ζητώντας την αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι θετικά κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε πολλές σχολικές μονάδες του Νομού Θεσπρωτίας και αρκετά είναι τα τμήματα που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.

Στην επιστολή τους οι τρεις δήμαρχοι και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σημειώνουν ότι  παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε αναλογία με τον πληθυσμό της Θεσπρωτίας.

«Ωστόσο, με έκπληξη διαπιστώνουμε από τις ανακοινώσεις, ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, καθώς και τα Γυμνάσια της Θεσπρωτίας θα παραμείνουν ανοιχτά.

Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι τα περισσότερα κρούσματα σχετίζονται με το σχολικό περιβάλλον (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί κλπ), τις ανησυχίες του ιατρικού κόσμου της Θεσπρωτίας, καθώς και ότι καθημερινά προσέρχονται ελάχιστοι μαθητές στα σχολεία, σας καλούμε όπως λάβετε άμεσα την απόφαση να αναστείλετε την διά ζώσης εκπαίδευση όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας, μέχρι τα δεδομένα να επανέλθουν στο φυσιολογικό. Εξάλλου, έχει διαπιστωθεί ότι και στο Νομό μας η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης λειτούργησε αποτελεσματικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ