Κοινή δήλωση των επτά υποψηφίων του ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων

kke ioannina

Με μία κοινή δήλωση που κεντρικό άξονα έχει την επανεκλογή βουλευτή στο Νομό Ιωαννίνων, ανοίγουν τον προεκλογικό αγώνα οι επτά υποψήφιοι του ΚΚΕ.

Οι Έξαρχος Νίκος, Λύγδα Ανθή, Νάκος Θανάσης, Παπαγεωργίου Βασίλης,  Τασιούλας Τάκης, Τουλκιαρίδου Χριστίνα και Τσουμάνη  Όλυ, σημειώνουν ότι ξεκινούν τη νέα εκλογική μάχη με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

«Στη νέα εκλογική μάχη, που είναι μπροστά μας, το δίλημμα που προβάλει ξεκάθαρα μπροστά στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, είναι ένα : «Ή δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων».

Ο κόσμος ξέρει ότι αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που τη στήριξαν, την εφάρμοσαν και ουσιαστικά την αθώωσαν, ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση» αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση.

Απευθυνόμενοι στους αναποφάσιστους τους καλούν να αναρωτηθούν:

             Ποιος θα πάει κόντρα στα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, όταν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τα έχουν ήδη υπογράψει και αποφασίσει στα πλαίσια της ΕΕ;

             Ποιος θα παλέψει δίπλα στους εργαζόμενους για αυξήσεις στους μισθούς, κόντρα στις απολύσεις και την απληρωσιά, για υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας; Όλοι εκείνοι που έχουν στηρίξει αντεργατικά μέτρα τα προηγούμενα χρόνια;

             Ποιος θα εμποδίσει πλειστηριασμούς και θα επανασυνδέσει ρεύματα, αν όχι αυτοί που το έκαναν και πριν, δηλαδή οι κομμουνιστές, όταν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ χάριζαν τα σπίτια μας στα funds;

             Ποιος παλεύει το δικαίωμα της νεολαίας για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα;Ποιος θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία; Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά την ώρα που όλα τα άλλα κόμματα (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) είναι υπέρ της αξιολόγησης, είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16.

             Ποιος θα παλέψει για την Υγεία του λαού; Το ΚΚΕ που μπήκε μπροστά στην πανδημία, που πάλεψε να στελεχωθούν κέντρα υγείας και νοσοκομείο και όχι αυτοί που έλεγαν “θα λογαριαστούμε μετά”.

             Ποιος θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία; Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά την ώρα που όλα τα άλλα κόμματα (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) είναι υπέρ της αξιολόγησης, είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16.

Σημειώνουν τέλος ότι οι πολιτικές της Ευρωπαικής Ένωσης επιφυλάσσουν κι άλλα χτυπήματα στο λαό και ζητούν από τους πολίτες την στήριξή τους ώστε να επανεκλεγεί βουλευτής από το ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ