Κοινές δράσεις από Σχεδία και ΟΚΠΑΠΑ

okpapa sxedia

Οι προτάσεις του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» για συνεργασία και παρεμβάσεις σε δομές του ΟΚΠΑΠΑ αποτέλεσε το αντικείμενο στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Πάνου και Γιάννης Τσίμαρος με την πρόεδρο και τον επιστημονικό υπεύθυνο της Σχεδίας Σοφία Μαρκούλα και Βασίλη Κούτρα.

Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε να υπάρξουν οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στους Βρεφονηπιοκόμους των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών με στόχο την βελτίωση των γνώσεων και την ευαισθητοποίηση τους στην υιοθέτηση πρακτικών για την απόκτηση δεξιοτήτων (ατομικών-κοινωνικών) των παιδιών, γνωρίζοντας μέσα από πολλές έρευνες ότι η έγκαιρη παρέμβαση στα βρέφη και στα νήπια είναι σημαντική για την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και μπορεί να αποτρέψει πολλές προβληματικές συμπεριφορές στην μετέπειτα ζωή τους.

Η πρώτη δράση θα αφορά ένα διαδικτυακό 3ωρο σεμινάριο και θα ακολουθήσουν και βιωματικά σεμινάρια. Επίσης θα οργανωθούν ομάδες γονέων παιδιών που φοιτούν στους Σταθμούς μας καθώς και ομάδες παππούδων- γιαγιάδων που είναι μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου. Οι ομάδες αυτές έχουν ως στόχο την βελτίωση της επικοινωνίας με τα παιδιά και τα εγγόνια και την βελτίωση του κλίματος των ενδοοικογενειακών σχέσεων.

Τέλος θα υπάρξει συνεργασία και με το Υπνωτήριο Αστέγων του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» με στόχο την κινητοποίηση και την κοινωνική επανένταξη των ωφελουμένων μας σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της δομής μας.

Το Δ.Σ. του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» εκφράζει την ικανοποίηση του και τις ευχαριστίες του για τις συγκεκριμένες προτάσεις- δράσεις στο Δ.Σ. του Κ.Π. «Σχεδία» και πιστεύει ότι πραγματικά θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ