Εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές σε χωριά κι αγροκτήματα

ASTYNOMIA 1 1 14

ASTYNOMIA 1 1 14Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δεκατέσσερις 14 περιπτώσεις κλοπών από αγροκτήματα σε χωριά της Άρτας.

Η συστηματική αστυνομική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο ημεδαπών, οι οποίοι αφαιρούσαν συστηματικά αντλίες και μηχανήματα ποτίσματος, από αγροκτήματα σε χωριά της Άρτας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν.

 

Πρόκειται δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 44 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, έχει ταυτοποιηθεί η δράση τους σε δεκατέσσερις υποθέσεις κλοπών, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 30-08-2013 έως 27-09-2014, σε αποθήκες αγροκτημάτων στα χωριά Ανέζα, Απόμερο, Μύτικα, Ψαθοτόπι και Βάλτο Γαβριάς, ενώ η αξία των κλεμμένων αντικειμένων ανέρχεται σε (21.500) ευρώ.

Από την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι τα κλοπιμαία είχαν πωληθεί σε δεκατέσσερις ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Μεγάλο μέρος των κλεμμένων μηχανημάτων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών, στην κατοχή των κλεπταποδόχων, κατασχέθηκαν κι αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ