Κλειστά σχολεία- μάχη στους δρόμους

ARTA_DHMARXEIOΕπί ποδός είναι Δήμος Αρταίων και Π.Ε. Άρτας για το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή. Πολιτικό προσωπικό και Υπηρεσίες επιδόθηκαν σε έναν ολονύχτιο αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη χιονόπτωση, έριξαν αλάτι προς αποφυγή της ολισθηρότητας και καθάρισαν τα χιόνια από κύριους δρόμους και πεζοδρόμια. Το βάρος έπεσε αρχικά στον καθαρισμό του δρόμου που οδηγεί προς το Νοσοκομείο, όπου η πρόσβαση ήταν σχεδόν αδύνατη από τη 1 ως τις 5 τα ξημερώματα. Μετά τον καθαρισμό που έγινε, η κίνηση προς Νοσοκομείο διεξάγεται κανονικά.

Μηχανήματα του Δήμου καθώς και μισθωμένο μηχάνημα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην “Κιάφα” Αμμοτόπου όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, σε μία περίπου ώρα η πρόσβαση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως. Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού του δρόμου προς Γρίμποβο, Πιστιανά και Ροδαυγή, όπου το χιόνι έχει φτάσει το ένα μέτρο περίπου, καθώς και μικροπαρεμβάσεις σε σημεία της πόλης που παρουσιάζουν ολισθηρότητα, κυρίως σε πεζοδρόμια και σε τμήματα της άνω πόλης, όπου γίνεται ρίψη αλατιού.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας λόγω της κακοκαιρίας. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι “σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 με Απόφαση όλων των Δήμων, με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και της Διεύθυνσής μας, δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο στο Ν. Άρτας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ