Κλήση σε απολογία και «Θερμοπύλες για τα σκουπίδια»

kaxrimanis st

Σε απολογία από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει κληθεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου με αφορμή αποφάσεις για αναθέσεις σε δικηγόρο.

Το θέμα είχε αναδείξει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η διερευνητική διαδικασία που έχει ανοίξει σε βάρος όλων των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, αφού  επιλέχθηκε να  γίνει, πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους και να μην αποτελέσει άλλοθι για να νομιμοποιηθούν «και με τη βούλα» της Αποκεντρωμένης οι αποφάσεις της Περιφέρειας. Άλλωστε διερεύνηση και διαλεύκανση δεν είναι ταυτόσημες έννοιες».

Ερωτήματα τέθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χωρίς ωστόσο να γίνει εκτενής συζήτηση.

Προς την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε μία σύντομη δήλωση συνδέοντας ουσιαστική την κλήση σε απολογία με την διαχείριση των απορριμμάτων.

«Εμείς φυλάμε Θερμοπύλες στο θέμα των σκουπιδιών. Έχουμε το δικαίωμα και με απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου να χρησιμοποιούμε τον ίδιο δικηγόρο καθώς μας φέρνει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Η νομοθεσία είναι με το μέρος μας..» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ