Κληρώνει εντός των ημερών για το Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών στην Ήπειρο

KENTRO_METANKΕντός των ημερών και σίγουρα πριν τις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να κλείσει το θέμα της δημιουργίας προσωρινού Κέντρου Υποδοχής και Φύλαξης Λαθρομεταναστών στην Ήπειρο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr η τελευταία επίσκεψη που έγινε από υψηλόβαθμους παράγοντες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για τον χώρο που θα επιλεγεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα αναζητηθεί η λύση εν ενεργεία στρατοπέδου, ώστε εκεί να φιλοξενηθεί άμεσα ένας αριθμός λαθρομεταναστών ενώ στη συνέχεια θα προωθηθούν οι διαδικασίες για την δημιουργία του μόνιμου κέντρου.

Το μόνιμο κέντρο φαίνεται ότι έχει κλειδώσει στην περιοχή της Κόνιτσας, στο χώρο των κατασκηνώσεων. Παρότι δεν υπήρξε το τελευταίο διάστημα καμία επικοινωνία του αρμόδιου υπουργείου με τον τοπικό δήμο –γεγονός που έχει ενοχλήσει τους τοπικούς φορείς- το σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί και εξελίσσεται σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Ωσότου δημιουργηθεί το μόνιμο κέντρο θα απαιτηθούν μερικοί μήνες. Οι ανάγκες όμως είναι πιεστικές και έτσι έχει αποφασιστεί η προώθηση της προσωρινής λύσης, όπως ακριβώς συνέβη στη Θράκη προ ημερών.

Την καλύτερη προσωρινή λύση αποτελούν εν ενεργεία στρατόπεδα, αποδυναμωμένα, τα οποία έχουν όλες τις σχετικές υποδομές. Και προς την κατεύθυνση αυτή, από το Υπουργείο εξετάστηκαν χώροι στα Γιάννινα και την Άρτα.

Απομένει η λήψη της οριστικής απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ