Κλείνουν κλινικές και στην Άρτα

arta nosokomeioΤις αλλαγές που ετοιμάζονται στο σύστημα δημόσιας υγείας καυτηριάζει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Όπως κάνει γνωστό με τη δήλωσή της, από τις αλλαγές δεν μένει αλώβητη η Άρτα καθώς περιλαμβάνεται κλείσιμο κλινικών του νοσοκομείου, που λειτουργεί ήδη με πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Στη δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη αναφέρει:

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχει μπει το δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς στην αγωνιώδη της προσπάθεια να επιδείξει την εικόνα του «καλού παιδιού» προς την τρόικα, προχωρά άμεσα σε Συγχωνεύσεις-Καταργήσεις Νοσοκομείων, που περιλαμβάνονται στον Εφαρμοστικό Νόμο 4052/2012.

Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σπουδή για τα λογιστικά κριτήρια της τρόικας και αδιαφορώντας προκλητικά για τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες, επιτίθεται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό κατάρρευση.

Η Άρτα δεν μένει αλώβητη από τον σχεδιασμό της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει δραστική μείωση κλινών και κλινικών, γεγονός που θα υποβαθμίσει το μοναδικό Νοσοκομείο του Νομού Άρτας και θα καταδικάσει τον αρτινό λαό σε ελλιπή υγειονομική φροντίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διεκδικεί ένα αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο, δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ