Κλείνει στο Καστρί ο σταθμός γάλακτος

PROBATA_MONADAΚλείνει με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη ο σταθμός συγκέντρωσης γάλακτος στο Καστρί Καναλακίου, ο οποίος εξυπηρετούσε ολόκληρη την περιοχή του Φαναρίου.

Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση καθώς στο εξής είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν το γάλα στο σταθμό της Παραμυθιάς, γεγονός που σημαίνει μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και οικονομική επιβάρυνση.

Το ζήτημα του κλεισίματος του σταθμού αναδεικνύουν με ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος Τόπος να ζεις», Κώστας Αρβανίτης, Γιώργος Ζάκας και Δήμητρα Αναγνώστου.

Να σημειωθεί ότι ο σταθμός παραλαβής γάλακτος στο Καστρί είχε καταργηθεί πριν δύο χρόνια και είχε μετατραπεί σε σταθμό μεταφόρτωσης. Από τότε οι κτηνοτρόφοι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους και δυστυχώς πλέον επιβεβαιώνονται καθώς ενημερώθηκαν ήδη ότι στο εξής η παραλαβή θα γίνεται στο σταθμό της Παραμυθιάς.

Οι κτηνοτρόφοι καλούν τη διοίκηση της Δωδώνης να ανακαλέσει την απόφαση αυτή αφού κανείς τους δεν έχει τη δυνατότητα να την εφαρμόσει και η απόφαση αυτή θα τους οδηγήσει σε αδιέξοδο προσθέτοντας ένα ακόμη πρόβλημα στα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου.

Παράλληλα οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν να πάρει θέση η Περιφέρεια Ηπείρου και να πιέσει την Διοίκηση της Δωδώνης ώστε να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ