Κλειστό το μονοπάτι στην Αγία Παρασκευή

agia para vraxia

agia para vraxia

Εκτενής συζήτηση για την πτώση βράχων στην θέση «Ασκηταριά» στην είσοδο του μονοπατιού προς τη χαράδρα Βίκου-Αώου, στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου.

Τα βράχια έχουν κλείσει το μονοπάτι και πρώτο μέλημα είναι η απομάκρυνση και ο έλεγχος από ειδικούς για να εκτιμηθεί η επικινδυνότητα ή μη της διέλευσης.

Το πρόβλημα δημοσιοποιήθηκε με έγγραφο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου προς τους αρμόδιους φορείς και άμεσα επιλήφθηκε το καθ΄ ύλην αρμόδιο Δασαρχείο Ιωαννίνων.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος, η αντιδήμαρχος Αγγελική Ράπτη και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Μιχάλης Βλάχος, αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Βρακότας, μετέβησαν άμεσα στο σημείο με στελέχη του Δασαρχείου και εκτίμησαν την κατάσταση.

Το Δασαρχείο απαγόρευσε την είσοδο στο μονοπάτι τοποθετώντας τις γνωστές ταινίες και σχετικές πινακίδες για να ενημερώνονται οι επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος συζήτησε το πρόβλημα με τον ηγούμενο της Μονής Σεραφείμ Καχριμάνη, δεδομένου ότι οι βράχοι έπεσαν εντός έκτασης που ανήκει σε αυτή και ζήτησε ήδη από το ΙΓΜΕ να στείλει γεωλόγο για να εξετάσει το φαινόμενο και να αποφανθεί για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Πάντως, σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει η απομάκρυνση των βράχων, έργο αρκετά δύσκολο λόγω της έλλειψης πρόσβασης για μηχανήματα. «Είναι σημαντικό για το Δήμο να λυθεί το πρόβλημα γιατί πολλοί επισκέπτες πηγαίνουν στη θέση «Ασκηταριά» για θέαση», είπε ο Δήμαρχος.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γαβριήλ Παπαναστασίου υπενθύμισε στο Σώμα το δυστύχημα που είχε γίνει με θύμα μια επισκέπτρια στο ίδιο μονοπάτι προ ετών, επί Δημαρχίας του και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για αποφυγή ατυχημάτων και αντιμετώπισης του προβλήματος από κάθε αρμόδιο με τη συνδρομή και του Δήμου.

Εν κατακλείδι, το Δημοτικό Συμβούλιο εκτίμησε ότι προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών και ως εκ τούτου η απαγόρευση εισόδου στο μονοπάτι αποτελεί ορθή επιλογή μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ