Κλείνουν το σχολείο.. Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις για την κεραία

ds keraia

ds keraia

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις για την κεραία που τοποθετήθηκε πλησίον του 4ου Δημοτικού Σχολείου και των δύο βρεφονηπιακών σταθμών, στα Λακκώματα.

Μετά την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις κλείνοντας την ερχόμενη Πέμπτη, για μία ώρα το σχολείο.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων στην ανακοίνωσή του, απέχει πενήντα μέτρα από την ταράτσα της πολυκατοικίας που πρόκειται να τοποθετηθούν έως τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, γύρω στα 60 μέτρα υπάρχουν δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών και σε απόσταση διακοσίων μέτρων υπάρχει και η πρότυπη παιδική χαρά του Δήμου στη θέση Κουραμπάς, που έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για να κατασκευαστεί.

«Πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς (Δήμος, Περιφέρεια), και να αποτρέψουν την λειτουργία της κεραίας, σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν τόσες ευαίσθητες δομές (δύο Βρεφονηπιακοί σταθμοί και ένα δημοτικό σχολείο, και φοιτούν πάνω από 250 παιδιά, ηλικίας από 18 μηνών έως 12 ετών)», υπογραμμίζεται.

Ο Σύλλογος γονέων του 4ου Δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων, μαζί με τους γονείς του 1ου & 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ιωαννίνων, τους πολιτιστικούς Συλλόγους Λακκωμάτων και Αγίου Κοσμά, καθώς και τους κάτοικους της περιοχής, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη και απαιτώντας την απομάκρυνση της κεραίας που έχει τοποθετηθεί.

«Την Πέμπτη 26 Ιαν 2017 κλείνουμε το σχολείο από 08:00 έως 09:00, και διαμαρτυρόμαστε έξω από το 4ο Δημοτικό Σχολείο, μαζί με τους γονείς του 1ου και 3ου Βρεφονηπιακού σταθμού, των Πολιτιστικών Συλλόγων Λακκωμάτων και Αγίου Κοσμά και των κάτοικων της περιοχής, για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας πλησίον του σχολείου και των Βρεφονηπιακών σταθμών, και απαιτούμε το κατέβασμα της κεραίας ανεξάρτητα αν είναι παράνομη ή νόμιμη» καταλήγουν.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ