Κλείνει η εστίαση την Τρίτη στα Γιάννινα, στάση εργασίας στα εμπορικά

estiasi giannina

Ρολά κατεβάζει η εστίαση και στα Γιάννινα την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων αποφάσισε το 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων διαμαρτυρόμενη για τα νέα μέτρα και ζητώντας στήριξη για την αποφυγή λουκέτων και την απώλεια θέσεων εργασίας.

Στην κινητοποίηση μετέχει και το σωματείο των Ιωαννίνων.

Στα αιτήματα του κλάδου είναι η αναπροσαρμογή των προστίμων και η μετατόπισή τους στον παραβάτη, η μεταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, η επιδότηση του ενεργειακού κόστους, η απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, η μείωση του ΦΠΑ και νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020.

Την ίδια μέρα και με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και θα μετέχουν στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Τα νέα περιοριστικά μέτρα για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, λιανικού εμπορίου κομμωτηρίων κλπ. είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης για την πανδημία.

Η κυβέρνηση χωρίς να πάρει το παραμικρό μετρό στήριξης για τους μικρούς επαγγελματίες βάφτισε «μικρή αναστάτωση» τη μετατροπή των εμπόρων σε ελεγκτές μέσα στα μαγαζιά  τους, υπό την απειλή δυσβάσταχτων προστίμων.

Ζήτησε υποκριτικά από τους επαγγελματίες να μη συμβάλουν στη διάδοση του κορονοϊού! Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αφήνει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ξέφραγο αμπέλι, συγχωνεύει σχολεία, δεν κάνει κανένα έλεγχο στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα supermarket, στους χώρους λατρείας και αλλού.

Έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αντί να προτάξει την επιστημονική τεκμηριωμένη ενημέρωση για την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού, συνεχίζει στην διχαστική λογική πίεσης του ανεμβολίαστου πληθυσμού, αξιοποιώντας ως μοχλό τους επαγγελματίες σε εστίαση εμπόριο και άλλους κλάδους» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ