Κλείνει για μια βδομάδα η Βουλή, την Τετάρτη η κηδεία της Φώφης

fofi

Το «πάγωμα» του συνόλου του Κοινοβουλευτικού έργου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας σε ένδειξη πένθους για το χαμό της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

«Η συνεδρίαση ξεκινάει και τελειώνει υπό την καταθλιπτική σκιά της ανακοίνωσης του θανάτου της Φώφη Γεννηματά προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και διακεκριμένης κοινοβουλευτικής. Η θλίψη και η συντριβή – αντιπροσωπεύει τη θλίψη και τη συντριβή πιστά σύσσωμου του ελληνικού λαού- μας κάνει να αποφασίζουμε στοιχειωδώς τη διακοπή των εργασιών για μια εβδομάδα ως ελάχιστο σεβασμό στη μνήμη της», είπε αρχικά ο κ. Τασούλας ανακοινώνοντας ότι πριν από ελάχιστα λεπτά μίλησε με τον Κ. Μητσοτάκη και «συμφωνήσαμε ώστε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα και με κόμματα συμφωνήσαμε να παγώσει το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα η Βουλή γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου ενώ την ίδια στιγμή λουλούδια είχαν τοποθετηθεί στο έδρανο που καθόταν η κυρία Γεννηματά. Ο Πρόεδρος της Βουλής, μέσα σε ένα ιδιαίτερο συγκινιασακά φορτισμένο κλίμα ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση της Ολομέλεια η οποία θα αφιερωθεί « για να τιμήσουμε τη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού άξιας γυναίκας αφοσιωμένης μητέρας, αγαπητής συναδέλφου και μιας πολιτικού που παρά την τεράστια δοκιμασία υγεία που αντιμετώπισε τολμώ να πω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπις».

Σε λαϊκό προσκύνημα θα εκτεθεί η σορός της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής,  Φώφης Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα νικημένη από τον καρκίνο. Το λαϊκό προσκύνημα θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ