ΚΚΕ: Οι αρμοδιότητες των ΚΟΜΥ εκχωρούνται σε ιδιώτη

limani-elegxoi-orwv6ns

«Οι αρμοδιότητες των ΚΟΜΥ εκχωρούνται σε ιδιώτη»… Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή την… αντικατάσταση του ΕΟΔΥ από ιδιωτικά υγειονομικά συνεργεία που έλαβε χώρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως επίσης στα λιμάνια της Κέρκυρας και της Πάτρας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, η απόφαση αυτή σχετίζεται και με τη δημιουργία του «ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού» για τον εμβολιασμό, σε όλη την ΕΕ,  το οποίο η κυβέρνηση παρουσιάζει ως μεγάλη επιτυχία της.

«Το “ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό”, δεν σχετίζεται με την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά αποτελεί εργαλείο στήριξης των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων.

Αξιοποιείται ως πρόσχημα για τη χαλάρωση των μέτρων ελέγχου στα σύνορα και τις μετακινήσεις, που ήταν πάγιο αίτημα των μεγάλων πολυεθνικών, των αεροπορικών εταιρειών, των εφοπλιστών, των ξενοδόχων και των τουριστικών επιχειρήσεων. Οδηγεί στη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Όλα αυτά τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει απαντηθεί από την επιστημονική κοινότητα για το αν ο εμβολιασμός μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά τη μετάδοση του ιού και την προστασία απέναντι στις ασυμπτωματικές μολύνσεις. Επιπλέον υπάρχει σοβαρό τμήμα του πληθυσμού για το οποίο δεν υπάρχουν δεδομένα (παιδιά, έγκυες κλπ)», επισημαίνεται.

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι οι πολιτικές της έχουν ως αποτέλεσμα την ανύπαρκτη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τις ανύπαρκτες υπηρεσίες δημόσιας υγείας, τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, τους χιλιάδες αποκλεισμένους ασθενείς από την περίθαλψή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ