ΚΚΕ: Η Περιφέρεια ανακήρυξε το λύκο σε.. φίλο του προβάτου!

perifereia

«Αύξηση των εξαγωγών και εξωστρέφεια σημαίνει κέρδη για τους εμποροβιομήχανους, φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργάτες και τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους».

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου Λευκάδας και Κέρκυρας του ΚΚΕ απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Ο περιφερειάρχης στις δηλώσεις του έφτασε στο σημείο να καλέσει τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους  να στηρίξουν, στον ανταγωνισμό μεταξύ των γαλακτοβιομηχανιών, τις γαλακτοβιομηχανίες της περιοχής δηλ. να συνεχίζουν να  τους “χαρίζουν” την παραγωγή τους. Έφτασε στο σημείο να τους καλέσει να παλέψουν από κοινού με τις γαλακτοβιομηχανίες να «αυξηθεί το οικονομικό απόθεμα της Ηπείρου» την ίδια στιγμή που η τετραετής αύξηση κερδών στηρίχθηκε στην χειροτέρευση των όρων της παραγωγής και του εισαδήματός τους. 

Ο περιφερειάρχης μεγαλόστομα ανακήρυξε «τον λύκο ως τον καλύτερο φίλο του προβάτου» και την περιφερειακή αρχή ως εγγυητή συνέχισης της φιλίας αυτής.

Οι βιοπλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι για να μείνουν στις καλλιέργειες και στα κοπάδια τους, δεν έχουν ανάγκη από τις διαφημιστικές καμπάνιες που κάνει η περιφέρεια στο Ντουμπάι και ανά τον κόσμο, για να βελτιώσουν την θέση τους οι εμποροβιομήχανοι, αλλά από μέτρα που θα αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα τους.   Έχουν ανάγκη από εξασφάλιση  τιμών που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής για να μένει κάποιο ικανοποιητικό εισόδημα.   Έχουν ανάγκη  από το χτύπημα της κερδοσκοπίας ώστε να φτάνουν σε φτηνές τιμές τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.   Έχουν ανάγκη από μέτρα που μειώνουν το κόστος παραγωγής όπως αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση 50% του ηλεκτρικό ρεύματος, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα αγροεφόδια. Έχουν ανάγκη από αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Όλα αυτά τα δίκαια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων η Περιφερειακή αρχή ΗΠΕΙΡΟΥ τα απέρριψε με εχθρότητα στην ειδική συζήτηση που προκάλεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΪΡΩΣΗΣ στο περιφερειακό συμβούλιο πριν λίγους μήνες. Τα απέρριψε την ίδια στιγμή που εξασφαλίζει στην ΤΕΡΝΑ ΑΕ και στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, επιδοτούμενη πρώτη ύλη, εγγυημένη επιδότηση ακόμα κι αν δεν πάει καθόλου σκουπίδι στο εργοστάσιο, εγγυημένη τιμή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΑΠΕ σε διασφαλισμένη αγορά, εισπράττοντας εκ μέρους της ΤΕΡΝΑ από τους Δήμους, κάθε χρόνο 5,2 εκατομ ευρώ. «Δύο μέτρα και δύο σταθμά» υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων για τους οποίους εξασφαλίζει κάθε δυνατή υποδομή και ενίσχυση για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης δηλ. του ΕΣΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ