ΚΚΕ: Ανακοίνωσε τους υποψηφίους βουλευτές στα Ιωάννινα

kke sinestisiasi

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Ιωαννίνων ανακοίνωσε η Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ στην ετήσια συνεστίαση της που πραγματοποιήθηκε στη λέσχη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την ανακοίνωση έκανε η Μαρία Ανδρεάδου Γραμματέας της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ στην έναρξη της εκδήλωσης, απευθύνοντας κάλεσμα στράτευσης στη μάχη των βουλευτικών αλλά και των τοπικών εκλογών, ζητώντας μάλιστα από τους παρευρισκόμενους να δώσουν την μάχη με κάθε δυνατό τρόπο ακόμη και με τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος στους Δήμους του νομού και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό Ιωαννίνων κατά αλφαβητική σειρά είναι:

Έξαρχος Νίκος, οικοδόμος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων,

Λύγδα Ανθή, ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ του σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού,

-Νάκος Θανάση, πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδομών,

Παπαγεωργίου Βασίλης, εκπαιδευτικός, εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, μουσικός,

Τασούλας Τάκης, αυτοαπασχολούμενος ηλεκτρολόγος,

Τουλκιαρίδου Χριστίνα, συμβασιούχος μαία στο Γ. Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»,

Τσουμάνη Όλυ, δικηγόρος, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο δήμο Ιωαννιτών

Οι Γιαννιώτες να πάρουν την θέση τους δίπλα στο ΚΚΕ

«Να πάρουν τη θέση τους δίπλα στο ΚΚΕ σε όλες τις μάχες, να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι»κάλεσε η Όλυ Τσουμάνη μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ, και υποψήφια βουλευτής τους Γιαννιώτες στον χαιρετισμό της εκ μέρους της Κ.Ο. στηνσυνεστίαση.

Στην ομιλία της η ΌλυΤσουμάνη έθεσε το πραγματικό δίλημμα των εκλογών τονίζοντας ότι «δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ στις εκλογές,δηλαδή ο λαός πιο δυνατός την επόμενη μέρα, να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμη και η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση όποιο χρώμα και αν έχει».

Κάλεσε τους Γιαννιώτες να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους υποστηρίζοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια ο γιαννιώτικος λαός τα δοκίμασε όλα: «Θυμίζουμε την πρώτη φορά αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ όταν το 2015 ήταν η πρώτη φορά που χτυπήθηκε η απεργία  των εργατών στην Ανακύκλωση, τότε που  ανακλήθηκαν 20 απολύσεις όταν όλα τα δικαστήρια τις έβγαζαν παράνομες και καταχρηστικές, θυμίζουμε  τον αγώνα στα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ που νίκησε γιατί έγινε υπόθεση όλου του γιαννιώτικου λαού, τότε που  πάλι ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ χτυπούσε κάθε  μέρα με  ΜΑΤ και συλλήψεις εργαζόμενες μανάδες.

Θυμίζουμε τους αγώνες του λαού μας για να σπάσει στην πράξη η σιωπή της πανδημίας, όταν η ΝΔ απαγόρευσε τις συναθροίσεις και το τσακίσαμε στην πράξη, θυμίζουμε τους αγώνες των υγειονομικών που ανάγκασαν τον Υπουργό να μπει και να  βγει από την πίσω πόρτα, τους αγώνες των εργαζόμενων στη Αποκεντρωμένη που  συνέβαλαν στην αποκάλυψη της ενιαίας πολιτικής του για εμπορευματοποιημένο νερό, τζάμπα για τους βιομήχανους θυμίζουμε τους αγώνες των καθαριστριών που  πέτυχαν μα είναι εργαζόμενες και όχι εργολάβοι και να πάρουν μέσα ατομικής προστασίας,

¨Όλα αυτά θα  μπορούσαν να  γίνουν χωρίς την παρέμβαση του ΚΚΕ;»

Γι’ αυτό υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι μόνο η επιλογή ενός δυνατού ΚΚΕ μπορεί να ακυρώσει τα αντιλαϊκά σενάρια και τους εκβιασμούς που εξαπολύουν τα κόμματα του κατεστημένου.

Για την υπόθεση των υποκλοπών υποστήριξε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υποκριτικά κονταροχτυπιούνται σήμερα όταν όλοι τους έχουν διαμορφώσει το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που θωρακίζει τη γενικευμένη παρακολούθηση των πάντων και στρέφεται πρώτα και κύρια ενάντια στο λαό. Προς απόδειξη του ισχυρισμού της ανέδειξε τη στάση τους απέναντι στις συνακρόασης του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, υπόθεση που τρέχει από το 2016 και κουκουλώνουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ.

Παράλληλα σχολίασε ότι η αποκάλυψη των σκανδάλων που έρχονται στο φως αυτή την περίοδο αντανακλούν διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα «εξυφαίνονται  και άλλα σενάρια για να εξηγηθεί η στάση τους όλες αυτές τις μέρες, όλο αυτό το διάστημα, κι άλλα σχέδια και άλλες διεργασίες για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με τμήματα της ΝΔ ή και με την ίδια τη ΝΔ, χωρίς τον Μητσοτάκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ