Κήρυγμα δημάρχου από…. άμβωνος!!

METSOBO_NEAΆκρως… πρωτότυπα είναι όσα συνέβησαν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς στο Δήμο Μετσόβου με τον δήμαρχο στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

Τα γεγονότα αυτά μεταφέρει στο Epiruspost.gr ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ζαρκάδης, ο οποίος επί τη ευκαιρία καλεί τον δήμαρχο πέρα από το πρωτοχρονιάτικο κήρυγμα εντός του Ιερού Ναού να προχωρήσει και στο δημόσιο απολογισμό του έργου του έτσι όπως επιβάλλει ο Καλλικράτης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το γεγονός της εκφώνησης Πολιτικού-Προεκλογικού , από τον Δήμαρχο Μετσόβου κ. Νικόλαο Τσομπικο, κατά την διάρκεια της Δοξολογίας για το νέο έτος στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Μέτσοβο.

Ο Ιερός Ναός είναι ένας σίγουρος τόπος άσκησης της Πολιτικής Εξουσίας, διότι δεν είναι δυνατόν να διαφωνήσεις , να συζητήσεις και να ελέγξεις τα πεπραγμένα και τις πολιτικές διακηρύξεις της Δημοτικής Αρχής λόγω της Ιερότητας του χώρου, αλλά και λόγω της έλλειψης τηλεοπτικής και μαγνητοφωνικης κάλυψης των λόγων του Δημάρχου. Αντιθέτως όλοι οι παρευρισκόμενοι μέσα στον Ιερό Ναό μπορούν να ακούνε μετ ευλάβειας το συνέχεια της ευλάβειας που προηγήθηκε στους παρευρισκόμενους στην Θεια Λειτουργία του Μ. Βασιλείου.

Αυτό γινόταν και κατά την παρουσία του Χριστού – ως Άνθρωπος επί της γης- στον Ναό του Σολομώντα από τους Αρχιερείς της τότε Πολιτικής και Θρησκευτικής Εξουσίας των Ιουδαίων, αναγκάζοντας τον Κύριο να τους διώξει με το. . . φραγγέλιο.

Καλώ τον Δήμαρχο να επανέλθει στην πολιτική τάξη εκτέλεσης των καθηκόντων του και να απολογηθεί για τα πεπραγμένα των δυο χρόνων της εξουσίας που ασκεί, όχι με κήρυγμα αλλά με πολιτικό λόγο στην του Δήμου που είναι η Κεντρική Πλατεία, μπροστά σε όλους τους κάτοικους του Δήμου- Χριστιανούς και μη-στους επαγγελματίες και στις υπόλοιπες Αρχές όπως ο νόμος ορίζει (Λογοδοσία Δημάρχου). Οφείλει να απολογηθεί για τα πεπραγμένα χωρίς φόβο και πάθος, και να δεχτεί αξιοπρεπώς την κριτική η οποία έλλειψε -λόγω της Ιερότητας του χώρου- την περασμένη Τρίτη.

Τέλος θεωρώ μεγάλη θρησκευτική ασέβεια την εκφώνηση πολιτικών κηρυγμάτων από Άμβωνα, από οποιονδήποτε επίδοξο λειτουργό της εξουσίας, από οποιονδήποτε Δημοτικό Σύμβουλο, Δήμαρχο, Περιφερειάρχη, Βουλευτή και άλλον Εξουσιαστή.

Καλή Χρονιά σε όλους τους Συνδημότες μου με Υγεία, Χαρά, Αυτοπεποίθηση και Εγρήγορση στα τερτίπια της Φαρισαϊκής Εξουσίας.

Χρ .Β. Ζαρκάδης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μετσόβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ