Κίνητρα για τα Β. Τζουμέρκα ζητά ο Γ. Αμυράς

Την ένταξη του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στις Προβληματικές Περιοχές Κατηγορίας Α΄ ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς με Ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ώστε να βελτιωθεί η ελκυστικότητα της περιοχής και να προσελκύσει νέο αίμα, σε ανθρώπους και δραστηριότητες.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι πρόκειται για μια ορεινή περιοχή, με έντονες υψομετρικές διακυμάνσεις και ανεπαρκείς υποδομές πρόσβασης που δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση και διατήρηση ανταγωνιστικών, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Το επίπεδο ανεργίας είναι υψηλό, ιδιαίτερα σε γυναίκες και νέους, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινούνται το απόθεμα επενδεδυμένου κεφαλαίου και η τεχνολογική ανάπτυξη.

«Χρειάζεται να δοθούν κίνητρα για την προσέλκυση και μόνιμη εγκατάσταση στην περιοχή των Βορείων Τζουμέρκων στελεχών της δημόσιας διοίκησης και του κρατικού μηχανισμού (τοπική αυτοδιοίκηση, υγεία, εκπαίδευση) για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής», δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς προσθέτοντας ότι «η διατήρηση και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την Ήπειρο και οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ