Κινητοποίηση υγειονομικών και συγκέντρωση στην πλατεία

ygeionomikoi

Σε απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κήρυξαν ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ.

Την Πέμπτη στις δώδεκα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων στην οποία δίνουν το παρόν η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της και αναλύοντας τα αιτήματα σημειώνει:

1.      Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε σε συνθήκες τεράστιας εντατικοποίησης, άναρχων ωραρίων, κάτω από ασφυκτική πίεση και αυταρχικές συμπεριφορές φθείροντας την σωματική και ψυχολογική μας υγεία. Χωρίς μέτρα αντιμετώπισης του επαγγελματικού κινδύνου, χωρίς να είμαστε ενταγμένοι στα ΒΑΕ.

2.      Δεν ανεχόμαστε την μετατροπή μας σε λογιστές συγκράτησης του κόστους σε κάθε κλινική, καθώς ολοκληρώνεται η μετατροπή του ΠΓΝΙ σε επιχείρηση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας.

3.      Δεν ανεχόμαστε την απαράδεκτη εμμονή στη στοχοποίηση των υγειονομικών, για να καλυφθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για το 4ο κύμα της επιδημίας, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε αναστολή εργασίας 80 συνάδελφοι στο ΠΓΝΙ και  χιλιάδες σε όλη τη χώρα.

4.      Δεν ανεχόμαστε να απολυθούνε σε ένα μήνα 200 συνάδελφοι που αντιμετωπίσαμε μαζί τους τον εφιάλτη της πανδημίας. Συμβασιούχοι που δέχτηκαν την κοροϊδία της κυβέρνησης για παράταση και μονιμοποίηση. Κοροϊδία που ανέλαβε εργολαβικά η ΔΑΚΕ «με διαβεβαιώσεις που της δόθηκαν από τον υπουργό!!»

5.      Δεν ανεχόμαστε την ομηρία-κοροϊδία των επικουρικών συναδέλφων που τους δίνεται μια παράταση-κοροϊδία 5 μηνών και την κάλπικη υπόσχεση για αυξημένη μοριοδότηση που θα οδηγήσει, όπως στο πρόσφατο παρελθόν, το μεγάλο μέρος τους στην ανεργία

6.      ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί η ηθική του «σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω» , «σκύψε το κεφάλι-μη μιλάς και κοίτα μόνο εάν σώσεις τον εαυτούλη σου», που καλλιεργεί με τον πιο χυδαίο τρόπο η πλειοψηφία των παρατάξεων του πλήρως εργοδοτικού  ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων δεν ταιριάζει σε περήφανους υγειονομικούς με συναίσθηση του ρόλου τους στην υπεράσπιση της υγείας του λαού .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ