Κινητοποίηση στη ΔΕΗ από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

DEH MPLAK AOYT

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στις δώδεκα το μεσημέρι, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Βασικό αίτημα να μην προχωρήσουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια που θα βυθίσουν στο σκοτάδι νοικοκυριά και πολίτες.

«Κόβουν το ρεύμα ακόμα και σε οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς προτεραιότητά τους είναι να εισπράξουν χρήμα, μη λογίζοντας την οικονομική κατάσταση ή άλλες ειδικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας καταναλωτής. Το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας θα οξυνθεί ακόμα παραπέρα το επόμενο διάστημα. Η αύξηση των τιμών του ρεύματος, αδειάζει το πορτοφόλι της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που οι τιμές σε μια σειρά βασικών λαϊκών αγαθών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαβίωσή της, έχουν πάρει την ανηφόρα.

Πρόκειται για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη αφού εδώ και λίγους μήνες ολοκληρώθηκε άλλο ένα μέρος στο «δράμα της απελευθέρωσης» της ενέργειας, η οποία πλέον έχει γίνει χρηματιστηριακό προϊόν, συνέπεια του γεγονότος ότι είναι εμπόρευμα. Αυτή είναι η αίτια των ανατιμήσεων κι όχι η παρενέργεια «εξωτερικών και συγκυριακών παραγόντων» που επικαλούνται τα κυβερνητικά επιτελεία. Το παραμύθι ότι τάχα ο ανταγωνισμός θα έριχνε τις τιμές, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη από φθηνές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην Ενέργεια, στο Νερό, στις Επικοινωνίες, στις Μεταφορές κ.λπ. Ο αγώνας μας ενάντια σε αυτή την πολιτική είναι μονόδρομος. Να μην αποδεχτούμε να πληρώσουμε άλλη μια φορά για τα κέρδη των αφεντικών και των μονοπωλιακών ομίλων.  Οργανωνόμαστε τώρα στα σωματεία μας, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, δυναμώνουμε τη δύναμή μας για να αντεπιτεθούμε» αναφέρει το ΕΚΙ σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ