Κινητοποιήσεις υγειονομικών στην κεντρική πλατεία

nosokomeio psixiatr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την Πέμπτη 22 Απριλίου οι υγειονομικοί της περιοχής στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών τονίζει ότι 14 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν όπως και τα αιτήματα των υγειονομικών.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει άμεσα μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων με προσωπικό και εξοπλισμό, εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα προστασίας στα σχολεία, τους τόπους δουλειάς , στα ΜΜΦ κλπ.

Αντί αυτού με σημαία την ατομική ευθύνη ετοιμάζεται να ανοίξει διάφορους τομείς της οικονομίας με μεγάλο στοίχημα τον Τουρισμό

Τα συμπεράσματα στα οποία οδηγούμαστε με βάση τα δεδομένα που έχουμε είναι τα εξής:

•   Η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για να επεκταθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, εξασφαλίζοντας, για παράδειγμα, σίγουρη «πελατεία» στις ιδιωτικές κλινικές με τη μετατροπή δημόσιων νοσοκομείων σε μιας νόσου.

•   Υλοποιεί, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τη στρατηγική της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία η υγεία είναι ατομική ευθύνη και η υγειονομική περίθαλψη εμπόρευμα.

•   Αυτή η πολιτική είναι η αιτία που τα συστήματα Υγείας στις χώρες της ΕΕ, αλλά και διεθνώς, ήταν και παραμένουν υποστελεχωμένα, αυτοχρηματοδοτούμενα και κατέρρευσαν κάτω από το «βάρος» της επιδημίας.

•   Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι απέναντί μας, εκτός από τον ιό, έχουμε την πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ, που αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία για να προωθηθούν αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που «εκκρεμούσαν».

•   Κυρίως, όμως, έχουμε τον «ορατό εχθρό», τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που τα συμφέροντά τους υπηρετεί η πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

•   Με αυτόν τον εχθρό χρειάζεται να συγκρουστούμε, για να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας

•   η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες στην διαχείριση της πανδημίας.

Mέσα σ’ αυτές τι εξελίξεις η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο  για ψήφιση για τη 10ωρη δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες οδηγώντας μας σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι υγειονομικοί μεταξύ άλλων διεκδικούν:

·       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων.

·       Άνοιγμα και στελέχωση  κλινών ΜΕΘ

·       Κανένας ιδιώτης στο ΕΣΥ, επίταξη άνευ όρων των ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας

·       Να ανακληθεί η απόφαση για την δραστική περικοπή των τακτικών χειρουργείων.

·       Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών.

·       Αναστολή της ανάκλησης κανονικών αδειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ