Κινητοποιήσεις το απόγευμα από τους υγειονομικούς των Ιωαννίνων

koronovirus nosokomeio

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το απόγευμα οι υγειονομικοί της περιοχής στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό και την απομάκρυνση εργαζομένων από τις θέσεις τους.

Τις κινητοποιήσεις αυτές στηρίζουν η ΠΟΕΔΗΝ και το ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καλεί όλους τους  υγειονομικούς στην συγκέντρωση τονίζοντας ότι η επιβολή του εμβολιασμού το μόνο που θα επιφέρει είναι η κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. και μάλιστα στην κρίσιμη φάση που πρέπει να αναχαιτισθεί το 4ο κύμα της πανδημίας, καθώς και τη διαίρεση μεταξύ των εργαζομένων, μια διαίρεση που θα προκαλέσει μόνο δεινά και προβλήματα.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υποχρεωτικότητα  ως όχημα παραπέρα αμφισβήτησης εργασιακών δικαιωμάτων στο ΕΣΥ για να στηρίξει την πολιτική της περαιτέρω εμπορευματοποίησης της υγείας που υπηρέτησαν.

«Νοσοκομεία, Κ..Υ. και ΕΚΑΒ της Ηπείρου στενάζουν για προσωπικό, ιδίως φέτος που αποτελεί χρονιά αθρόων συνταξιοδοτήσεων και  την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει  εκατοντάδες συμβασιούχους στην καθαριότητα-εστίση-φύλαξη επαναφέροντας τους εργολάβους και κρατά ομήρους χιλιάδες συμβασιούχους. Η κυβέρνηση για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας ετοιμάζει συγχωνεύσεις κλινικών, περικοπές χειρουργείων, μείωση διαθέσιμων ασθενοφόρων και μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Ανέστειλε τις κανονικές άδειες ενός τσακισμένου εδώ και 19 μήνες υγειονομικού προσωπικού και ετοιμάζει αναγκαστικές μετακινήσεις για επικίνδυνο μπάλωμα των κενών» σημειώνει στην ανακοίνωση.

Το συλλαλητήριο στηρίζουν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Οι Επιτροπές ζητούν να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, να ανακληθεί η απόφαση για επαναφορά ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να μην τεθεί σε αναστολή κανένας υγειονομικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ