Κινητοποιήσεις στη δίκη για τον θάνατο του εργάτη Χρ. Ζορμπά

zormpas arta

Κάλεσμα αγώνα σε κάθε τίμιο εργάτη, στον λαό της Άρτας να μην επιτρέψουν τη συγκάλυψη των ευθυνών της εργοδοσίας «Ήπειρος ΑΕΒΕ» για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο Χρήστος Ζορμπάς, το 2020, απηύθυνε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιώργος Αλιφτήρας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε με αυτό το θέμα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο πατέρας του αδικοχαμένου Χρήστου Ζορμπά.

Στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, απαντώντας στην προσπάθεια της εργοδοσίας να αποποιηθεί τις ευθύνες της, ανέδειξε σειρά αποκαλυπτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην ακροαματική διαδικασία, στη δίκη που είναι σε εξέλιξη, και καταδεικνύουν ότι ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα».

Σημειώνεται ότι συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων το ΕΚ Άρτας καλεί σε μαζικό συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς και παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Ιούλη στις 9.30 π.μ. έξω από το Πρωτοδικείο Άρτας, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ