Κινητοποιήσεις στα ΕΛΤΑ προ της πώλησης

ELTAΤην έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) συγκάλεσε για τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος αντίδρασης των ταχυδρομικών υπαλλήλων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση «ξεπούλημα» και «παγκόσμια πρωτοτυπία», επισημαίνοντας ότι ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς.

«Είναι απορίας άξιον πώς στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά. Σ’ αυτούς τους πολίτες ο ΕΛΤΑ παρέχει, εκτός της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, Λιανική Τραπεζική κλπ)».

Η ΠΟΣΤ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία εν όψει των κερδοσκοπικών πρακτικών που θα εφαρμοστούν και επισημαίνει ότι «η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το Ταχυδρομείο είναι ταυτισμένο με τους Έλληνες πολίτες και τονίζει πως «οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς, η Περιφερειακή, η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί τέτοιο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, του λαού και της χώρας. Η αντίδρασή τους θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα του Ταχυδρομείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ