Κινητή Μονάδα “γέφυρα” επικοινωνίας για τους πρόσφυγες

eritros kiniti

eritros kiniti

Κοντά στους πρόσφυγες της Ηπείρου θα βρίσκεται την Τρίτη και την Τετάρτη η κινητή μονάδα «Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών» που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη βδομάδα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Την Τρίτη η μονάδα θα βρίσκεται στην Πρέβεζα και στις ξενοδοχειακές μονάδες όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες καθώς και στο Κέντρο στο στρατόπεδο “Πετροπουλάκης” στην Φιλιππιάδα, ενώ την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Κόνιτσα και τα Δολιανά.

Η πρωτοποριακή αυτή Μονάδα, η οποία αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα του Ολλανδικού Ερυθρού Σταυρού με τη VODAFONE Ολλανδίας, αποβλέπει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνεπάγεται η μετακίνηση πληθυσμών, ειδικότερα στον τομέα της Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών (Restoring Family Links).

Επανδρωμένη με κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Κινητή Μονάδα δίνει την ευκαιρία σε επωφελούμενους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές να αποκτήσουν πρόσβαση στην επικοινωνία (μέσω 3′ τηλεφωνημάτων) αλλά και να αναζητήσουν συγγενικά τους πρόσωπα.

Οι υπηρεσίες Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών (RFL) αποτελούν θεμελιώδη υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού, έχοντας ως κύρια μέριμνα την ανακούφιση του ψυχικού πόνου και της δοκιμασίας που συνεπάγεται για κάθε άνθρωπο η αδυναμία επικοινωνίας με τα αγαπημένα του πρόσωπα και η αγωνία για τη διακρίβωση της τύχης τους.

Αυτό το γεγονός καθιστά αναγκαία τη συνεχή αναβάθμιση των συγκεκριμένων υπηρεσιών και την επικαιροποίηση των εργαλείων αναζήτησης, κάτι που αποτελεί και πάγια δέσμευση του Ερυθροσταυρικού Κινήματος. Η Κινητή Μονάδα μπορεί να θεωρηθεί, άλλωστε, ως μία σύγχρονη εκδοχή των παραδοσιακών ραδιοφωνικών αναζητήσεων του Ε.Ε.Σ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ