Κινητές Μονάδες Υγείας για κάλυψη των κενών και στην Ήπειρο

kiniti monada igeias

Θέμα χρόνου είναι να τεθούν σε λειτουργία οι Κινητές Μονάδες Υγείας οι οποίες θα καλύπτουν ανάγκες υγειονομικές περίθαλψης σε περιοχές απομακρυσμένες, που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε Περιφερειακά Ιατρεία ή σε Κέντρα Υγείας.

Όπως έκαναν γνωστό από τα Γιάννινα ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και Γιάννης Νικόπουλος, ο χωροταξικός σχεδιασμός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Θα ακολουθήσει συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι έχουν πλήρη εικόνα για τις ανάγκες των περιοχών τους και το αμέσως επόμενο διάστημα ο νέος θεσμός θα ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Όπως εξήγησαν οι κινητές μονάδες θα είναι στελεχωμένες με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά θα διαθέτουν και το κατάλληλο προσωπικό για να παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες.

Ανέφεραν επίσης ότι η στήριξη των νοσοκομείων αποτελεί μόνιμη προτεραιότητα και ως εκ τούτου θα ακολουθήσει και νέα προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμων ιατρών.

Η διοίκηση της ΥΠΕ βρέθηκε στα Γιάννινα με αφορμή την εκδήλωση στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπύρος Δερδεμέζης έκανε ειδική μνεία στον νέο οργανισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς πλέον καλύπτει το πολυδύναμο αλλά και κλινικές που δεν είχαν ενταχθεί σε εκείνον του 2012.

Ο κ. Δερδεμέζης ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου για την καθημερινή του προσφορά μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, όπως ήταν αυτές που δημιούργησε η πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ