Κίνηση ματ από το «ΖΑΓΟΡΙ»

eggrafo xitos1

eggrafo xitos1

Το κεφάλαιο που άνοιξε ο Δήμος Ιωαννιτών επιχειρώντας να επιβάλλει πρόστιμα στις μονάδες εμφιάλωσης νερού θα έχει και συνέχεια… Και άκρως ενδιαφέρουσα όπως δείχνουν τα πράγματα, καθώς η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ μπορεί να ζήτησε αναβολή του θέματος, αλλά κατέθεσε μία σειρά στοιχείων και εγγράφων που σίγουρα φέρνουν σε ακόμη δυσκολότερη θέση όσους έσπευσαν να κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις.

Από τα έγγραφα που έχει καταθέσει ήδη στο σώμα η επιχείρηση, προκύπτει ότι δεν αποδέχεται καν το Βασιλικό Διάταγμα του 1958 που αφορά στο πόσιμο νερό.

Στηρίζεται σε μεταγενέστερη νομοθεσία που αφορά στα φυσικά μεταλλικά νερά και προσκομίζει άδειες εκμετάλλευσης και εμπορίας φυσικού μεταλλικού νερού που έχουν εκδοθεί από την πρώην Νομαρχία και νυν Περιφέρεια.

Ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος, την διαβίβαση όλων των εγγράφων που προσκόμισε στην Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να συνεδριάσει εκ νέου και να εκτιμήσει τα δεδομένα με αίτημα να κληθεί και η ίδια η εταιρία στην συνεδρίαση.

eggrafo xitos

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ προχώρησε σε μία ακόμη κίνηση ματ… Μία κίνηση που όφειλαν να κάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου πριν βάλουν σε περιπέτειες τις μονάδες εμφιάλωσης. Απευθύνθηκε στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας προκειμένου εγγράφως να αποσαφηνιστούν οι όροι εκμετάλλευσης και κυκλοφορίας στο εμπόριο των φυσικών μεταλλικών νερών.

Η Διεύθυνση του Υπουργείου, ακολουθεί μία εντελώς διαφορετική διαδρομή από αυτή που ακολούθησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών. Στηρίζεται σε μεταγενέστερη νομοθεσία από ότι το Βασιλικό Διάταγμα, σε άρθρα που εναρμονίστηκαν με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και καταλήγει τονίζοντας με σαφήνεια ότι η ειδική άδεια εκμετάλλευσης και διάθεσης στο εμπόριο φυσικού μεταλλικού νερού εκδίδεται από τον Νομάρχη και πλέον Περιφερειάρχη!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ