Κίνδυνος διαρκείας στην παλιά Εθνική… Βράχια και δέντρα στο οδόστρωμα!

etniki-metsovo1

ΦΩΤΟ – Βράχια και δέντρα αποτελούν μόνιμη απειλή για  την παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Μετσόβου. Την Κυριακή από βράχο που έπεσε στο οδόστρωμα, το ένα ρεύμα του δρόμου έκλεισε. Χρειάστηκε κι αυτή την φορά να κινητοποιηθούν μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως, στο τμήμα του δρόμου από την Αμφιθέα και μέχρι τον Δρίσκο, προκύπτει από τα δέντρα που βρίσκονται ανάντη του δρόμου. Συχνά άλλωστε είναι τα ίδια που καταρρέουν, καταλήγοντας στο οδόστρωμα με όσους κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί κάτι τέτοιο για τους διερχόμενους οδηγούς.

Μόνο τους τελευταίους μήνες χρειάστηκε να επέμβουν αρκετές φορές οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ υπήρξαν περιπτώσεις όπου οχήματα σώθηκαν από τύχη..

Πολλά δέντρα στέκονται κυριολεκτικά στον αέρα, άλλα έχουν κατρακυλήσει προς την εθνική, χώματα, πέτρες και βράχια πέφτουν σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν γίνει, κατ’ επανάληψη έγγραφα, προς το Δασαρχείο, προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πάνω από πεντακόσια δέντρα στο συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής, τα οποία πρέπει να κοπούν και να απομακρυνθούν.

Με την διαφορά ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα… Έτσι μετά από μία βροχόπτωση, ακόμη και ήπια, το ίδιο πρόβλημα επαναλαμβάνεται..

Όσοι διέρχονται συχνά από την παλιά εθνική επισημαίνουν ότι δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, πριν έρθουν τα χειρότερα..

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει πλέον να προχωρήσουν στα απαραίτητα έργα ώστε η διέλευση από την παλιά εθνική να είναι ασφαλής.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • etniki metsovo1

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • etniki metsovo2

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • etniki metsovo3

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ