Κίνδυνος διαρκείας στην παλιά Εθνική… Έκλεισε και πάλι από πτώση δέντρου!

etniki-metsovo_n1

Μόνιμη απειλή για τους διερχόμενους οδηγούς αποτελούν τα δέντρα που στέκονται κυριολεκτικά στον αέρα, στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Μέτσοβου. Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ο δρόμος έκλεισε για μία ακόμη φορά εξ αιτίας της πτώσης δέντρου στο οδόστρωμα. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για την απαραίτητη κοπή και απομάκρυνση καθώς και δύναμη της αστυνομίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας. Οι πτώσεις δέντρων στο τμήμα του δρόμου από την διασταύρωση Λιγκιάδων και μέχρι το Δρίσκο είναι πολύ συχνές ακόμη και σε διαστήματα που δεν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις όπου οχήματα σώθηκαν από τύχη..

Πολλά δέντρα στέκονται κυριολεκτικά στον αέρα, άλλα έχουν κατρακυλήσει προς την εθνική, χώματα, πέτρες και βράχια πέφτουν σχεδόν σε καθημερινή βάση.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • etniki metsovo n1

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν γίνει, κατ’ επανάληψη έγγραφα, προς το Δασαρχείο, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πάνω από πεντακόσια δέντρα στο συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής, τα οποία πρέπει να κοπούν και να απομακρυνθούν.

Με την διαφορά ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα… Έτσι μετά από μία βροχόπτωση, ακόμη και ήπια, το ίδιο πρόβλημα επαναλαμβάνεται..

Όσοι διέρχονται συχνά από την παλιά εθνική επισημαίνουν ότι δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, πριν έρθουν τα χειρότερα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ