Κινδυνεύουν με διακοπή τα έργα

erga espa epirus

Η αύξηση του κόστους στα υλικά απειλεί τους προυπολογισμούς των έργων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Πρόβλημα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και μεγάλα έργα, αν και περισσότερα ευάλωτα στην κατάσταση, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή είναι μικρότερα έργα Περιφερειών και δήμων και γενικότερα έργα μικρότερων αναθετουσών αρχών.

Μία βασική αιτία γι΄ αυτό είναι οι πολύ μεγάλες εκπτώσεις που έχουν δοθεί, οι οποίες σε συνδυασμό με το αυξημένο ενεργειακό κόστος πιέζουν σημαντικά τους προϋπολογισμούς.

«Υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες. Οι ανατιμήσεις και πώς θα τις αντιμετωπίσουμε δεν είναι εύκολο θέμα. Ειδικά για τους μικρούς κατασκευαστές είναι πολύ πιο έντονο. Τώρα με όλη την κρίση στην Ουκρανία εκ των πραγμάτων οι τιμές έχουν εκτοξευθεί», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ότι άμεσα θα επηρεάσουν τους προϋπολογισμούς καθώς αυτό ενδεχομένως αποκλιμακωθεί στο επόμενο δίμηνο.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο παρακολουθεί στενά την κατάσταση: «Θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν και όπου χρειάζεται να παρέμβουμε, θα το κάνουμε», τόνισε ο υπουργός Υποδομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ