Κινδυνεύει το πέτρινο γεφύρι στο Βραδέτο

gefiri vradeto

Με κατάρρευση απειλείται το πέτρινο γεφύρι στη Σκάλα του Βραδέτου. Ο Στέφανος Χρηστογούλας που κατέγραψε στον φωτογραφικό του φακό το πρόβλημα γράφει και το σχετικό κείμενο φωνάζοντας «βοήθεια» για την διάσωση του γεφυριού.

Αναλυτικά αναφέρει:

Άλλο ένα γεφύρι, απειλείται με κατάρρευση.

Αυτό της Σκάλας του Βραδέτου ή αλλιώς το «Πέρα Γεφύρι ή το Βραδετινό».

Το μονότοξο εκεί στην απαρχή της , όπου η απόσπαση των πρανών του μονοπατιού μόλις ένα μέτρο από το τόξο, απειλεί σε επόμενες δύσκολες καιρικές συνθήκες – ήτοι βροχές και μόνο – να συμπαρασύρει και το υπόλοιπο προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε προ λίγων ημερών μα κανείς δεν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου , ούτε καν και ο πεζοπόρος που διέσχισε την περασμένη Κυριακή 28/3 όπου ανάρτησε εικόνες στον προσωπικό του facebook λογαριασμό.

Μια εξ αυτών κέντρισε την προσοχή μου καιέσπευσα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασιν το μέγεθος της ζημιάς και με την σειρά μου να βροντοφωνάξω

ΒΟΗΘΕΙΑ.   Καλώ κάθε υπεύθυνο να προστρέξει (… δεν με βγάζω από έξω) για να δημιουργηθεί γρήγορα κάποια αντιστήριξη πριν θρηνήσουμε ένα ακόμη πεσμένο γεφύρι! Ήδη χρήζει προσοχής η διέλευση μιας και περιορίστηκε περίπου στο μισό το πλάτος του μονοπατιού!

Γρηγορείτε!!!

Χρηστογούλας Στέφανος

Βραδέτο Ζαγοριου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ