Κινδυνεύουν οι παροχές προς τους πολίτες

MPAILHSΤην έντονη ανησυχία τους για τα οικονομικά των δήμων εξέφρασαν οι αιρετοί, κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μετά και την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να μειώσει την κρατική επιχορήγηση κατά 29%.

Όπως αναφέρουν οι δήμοι «οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για τα οικονομικά των δήμων στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα, ενώ ζητά και την προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με άλλους Δημάρχους της περιοχής και όλοι αναμένουν τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Σε κάθε περίπτωση ο κ.Μπαΐλης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις συνεχείς περικοπές που υφίσταται η τοπική αυτοδιοίκηση και οι οποίες έχουν άμεση επίπτωση στις παροχές προς τους πολίτες, όπως τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ