Κικίλιας: Στο 100% η πληρότητα στους ορεινούς προορισμούς

papigko

Πληρότητα 100% εμφάνισαν τα καταλύματα σε δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς, με αφορμή την αργία της εθνικής μας εορτής, αυτήν την εβδομάδα, όπως τόνισε συνέντευξη του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Πληρότητα στο απόλυτο κατέγραψε η πόλη των Ιωαννίνων όπως και οι περισσότεροι ορεινοί προορισμοί του Νομού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα στοιχεία δείχνουν ότι πλησιάζουμε το 70%-75% της τουριστικής κίνησης του 2019 και μάλιστα με πιο ποιοτικούς δείκτες, με ένα μέσο εισόδημα από τους επισκέπτες που ξεπερνάει πλέον τα 600 ευρώ και με τις περιοχές της χώρας που έχουν ακόμα ήπιο κλίμα, την Κρήτη, τη Ρόδο, αλλά και τις μεγάλες πόλεις μας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, να παρουσιάζουν ακόμα και τώρα πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας.

«Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε ότι εξελίσσεται το τουριστικό μας προϊόν ακόμα και τώρα. Η γερμανική εταιρεία Condor έχει πτήσεις για όλο το Νοέμβριο και για την Κρήτη και για τη Ρόδο. Ζητούν να μείνει ανοιχτή η παλιά πόλη στη Ρόδο, προκειμένου να την επισκέπτονται.

Με αφορμή την αργία της εθνικής μας εορτής, αυτήν την εβδομάδα τα καταλύματα σε δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς παρουσίασαν πληρότητα 100%.

Με κόπο και προσπάθεια, με πολλή δουλειά από όλους, αρχίζουν και κινούνται ξανά και οι χειμερινοί προορισμοί και τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία των πόλεων, που χτυπήθηκαν κατά κύριο λόγο από την πανδημία», αναφέρει ο υπουργός.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «η προσπάθειά μας έχει ως βάση της ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο. Σε αυτούς οι οποίοι μου λένε ότι δεν αντέχουμε 30 ή 40 εκατομμύρια τουρίστες, λέω ότι αντέχουμε και 40 εκατομμύρια τουρίστες και 45 ενδεχομένως και παραπάνω, σε όλες τις Περιφέρειές μας της χώρας, αρκεί να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να μην πάει μόνο στους πολύ γνωστούς προορισμούς που όλοι γνωρίζουμε.

Υπάρχουν τόσες πολλές ομορφιές, συγκριτικά πλεονεκτήματα και μοναδικές εμπειρίες στη χώρα. Για αυτό θα κάνουμε διπλή καμπάνια φέτος με τον ΕΟΤ. Μία τον χειμώνα για τους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς και το city break, και μία νωρίς την άνοιξη για το καλοκαιρινό μας προϊόν. Βεβαίως το κύριο πλεονέκτημά μας είναι ο ήλιος και η θάλασσα, αλλά «φωτίζουμε» και όλες τις άλλες επιλογές που έχουμε στη χώρα.

Η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός. Το Υπουργείο Τουρισμού είναι ένα βαθιά οικονομικό, αναπτυξιακό Υπουργείο. Το αξίζει η χώρα να αυξήσει και άλλο αυτό το προϊόν και να ευημερήσει ο Έλληνας. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο χειροπιαστό τρόπο από αυτόν, που μπορεί να γίνει και σε άμεσο χρονικό διάστημα, και θα φέρει εισόδημα και νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τη μέση ελληνική οικογένεια και έσοδα για την ελληνική οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ