Κικίλιας: Οι περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

ÅíçìÝñùóç ôùí åêðñïóþðùí ôùí êïéíïâïõëåõôéêþí êïììÜôùí ãéá ôçí ðïñåßá ôçò ðáíäçìßáò , áðü ôïí õðïõñãü Õãåéáó Âáóßëç Êéêßëéá , ÄåõôÝñá 2 Íïåìâñßïõ 2020(EUROKINISSI /ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Για σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κρούοντας ωστόσο τον κίνδυνο για άλλες περιοχές όπου παρατηρείται αύξηση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στις αντοχές του Συστήματος Υγείας, όπου υπάρχουν μόλις 36 κενές κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική.

Κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε πως θα υπάρξει επαναπρογραμματισμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό πολιτών που δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Εμβολιάστηκαν όσοι είχαν προσέλθει σε εμβολιαστικά κέντρα και όσοι είχαν κλείσει ραντεβού, ενώ εμβολιάστηκαν 400 τρόφιμοι στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να μη χαθούν δόσεις εμβολίου της Pfizer, οι οποίες είχαν βγει από τις συνθήκες βαθιάς κατάψυξης. Οι έκτακτοι εμβολιασμοί ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης.

«Σκοπός μας ήταν να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών αλλά και να μη χαθούν πολύτιμες δόσεις του εμβολίου» είπε ο υπουργός Υγείας.

Σε ό,τι αφορά στην εξάπλωση του κοροναϊού, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι υπάρχει σταθεροποίηση των μολύνσεων στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, κάτι που όπως είπε είναι «θετικό και ενθαρρυντικό».

Ωστόσο, επισήμανε ότι σε πολλές περιφερειακές ενότητες της χώρας σημειώνεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Οι περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Πρόκειται για τις:

Αχαΐα

Εύβοια

Ρέθυμνο

Ηλεία

Κορινθία

Θάσο

Αργολίδα

Βοιωτία

Κεφαλλονιά

Κάλυμνο

Κάρπαθο

Γιάννενα

Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ