Κικίλιας: Ο κίνδυνος ελλοχεύει, επάρκεια σε εμβόλια

ÅíçìÝñùóç ôùí åêðñïóþðùí ôùí êïéíïâïõëåõôéêþí êïììÜôùí ãéá ôçí ðïñåßá ôçò ðáíäçìßáò , áðü ôïí õðïõñãü Õãåéáó Âáóßëç Êéêßëéá , ÄåõôÝñá 2 Íïåìâñßïõ 2020(EUROKINISSI /ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

«Με την έγκριση των εμβολίων θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα», διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη διάρκεια τακτικής της συνέντευξης Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, διαβεβαιώνοντας ότι «θα έχουμε εμβόλια που θα επαρκούν για όλους».

Όπως είπε, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνθρωποι στα γηροκομεία. Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν στα fake news, γνωστοποιώντας ότι «όλοι οι φορείς θα ενημερώσουν επιστημονικά για την ασφάλεια του εμβολίου, ώστε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι διπλασιάζονται οι αποδοχές των γιατρών που μετακινούνται στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Ελλοχεύει πολύ μέγαλος κίνδυνος εξαιτίας μιας πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων έναντι της πανδημίας. Mπροστά μας βρίσκεται ένα νέο τρίτο κύμα του Covid 19 ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αρχικώς, κι αφού επικαλέστηκε σχετικές δηλώσεις της Ευρωπαίας επιτρόπου για την Υγεία, επισήμανε ότι αν αρθούν τα μέτρα θα υπάρξει μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, προσθέτοντας ότι «μπροστά μας είναι ένα 3ο κύμα» και πολλές χώρες επανέφεραν αυστηρά lockdown.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «είναι λίγοι όσοι με fake news προσπαθούν να καταρρίψουν αυτό που φάνταζε αδύνατο, το ΕΣΥ να είναι πιο ισχυρό από άλλα συστήματα και να αντέχει ακόμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ