Κικίλιας: Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και στην Ήπειρο

kikilias st

Αύξηση των νέων κρουσμάτων στις νεότερες ηλικιακές ομάδες αλλά και σταθερά καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας. Είναι δύο από τα χαρακτηριστικά της πανδημίας στη χώρα όπως τα περιέγραψε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός είπε ότι τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι 21.136. Οι περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο είναι η Δυτική Ελλάδα, η Αττική, η Θεσσαλία και το Νότιο Αιγαίο, ενώ αύξηση παρουσίασαν το Βόρειο Αιγαίο, η Κρήτη και η Ήπειρος.

Για τους εμβολιασμούς είπε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.554.000 και πως σήμερα θα ξεπεράσουμε 4.615.000 συνολικά. Επίσης, 1,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ την Παρασκευή θα φτάσουμε τους 3 εκατ. πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ξεπερνάμε κάθε μέρα τους 103.000 εμβολιασμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση σε μέσο όρο εμβολιασμών ανάμεσα στους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην 5η θέση ανάμεσα στους 27 σε ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για το σχέδιο εμβολιασμού κατοίκων και εργαζομένων στα νησιά, την επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία”, λέγοντας πως για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε να χορηγηθεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στα νησιά και προσθέτοντας πως θα ανοίξουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα.

Ερώτηση και για τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό, όπως αυτά στην Κρήτη, δέχτηκε ο Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας τα εξής: “Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ