Κι όμως συνέβη.. Αναφορά βουλευτή για το ΑΦΜ αποθανόντα!!!

anafora

anafora

Χρειάζεται ο βουλευτής να καταθέσει αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να διαγραφεί από την ΔΟΥ το ΑΦΜ ενός νεκρού; Αν το έλεγε κάποιος σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης θα προκαλούσε άφθονο γέλιο..

Στην Ελλάδα όμως χρειάζεται. Και δεν φτάνει αυτό!!! Ο βουλευτής το ανακοινώνει κιόλας, πιστεύοντας ίσως ότι πρόκειται για παρέμβαση που αλλάζει την μοίρα του τόπου!!

Ουδείς βέβαια πίστευε ότι το ελληνικό δημόσιο λειτουργεί με κανόνες.. Και κυρίως ουδείς πιστεύει ότι το κράτος σέβεται και εξυπηρετεί τον πολίτη!

Θύμα λοιπόν αυτού του τραγικού κράτους είναι ένας κάτοικος των Ιωαννίνων, ο οποίος προσπαθεί να διαγράψει το ΑΦΜ του αποθανόντα αδελφού του από την Εφορία των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, η ίδια έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, και αποστάλθηκε έγγραφο αίτημα διαγραφής του Α.Φ.Μ. του θανόντος προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Η έγγραφη απάντηση της Α.Α.Δ.Ε. δεν έχει δοθεί ακόμη δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στον πολίτη.

Και εδώ έρχεται ο βουλευτής… Ο οποίος κάνει την αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών και δημοσιοποιεί την περιπέτεια του συμπολίτη.. Προφανώς για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι! Και μετά περιμένουμε σωτηρία!

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ