Κι όμως…. Γνώριζαν από τον Μάρτιο για το πρόβλημα με τα καύσιμα στο αεροδρόμιο!

apollo g2

apollo g2

Κι όμως… Τουλάχιστον από τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου ήταν γνωστό το ζήτημα με τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο κυριαρχεί στην τοπική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών!

Και ήταν γνωστό σε όλους τους τοπικούς φορείς, παρότι ουδείς από αυτούς έχει την δυνατότητα να το λύσει.

Στις αρχές Μαρτίου στελέχη της Apollo, ανάμεσά τους η αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια της εταιρίας, Nina Hornewall, και ο ο υπεύθυνος συμβολαίων, Μανώλης Παντελέλλης ήρθαν στα Γιάννινα και είχαν διαδοχικές συναντήσεις με την Ένωση Ξενοδόχων, με εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου και με τον Αερολιμενάρχη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών και των συναντήσεων που είχαν γίνει στην ανακοίνωση, που τότε δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Δήμο Ιωαννιτών αναφέρονταν:

” ….επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο «Β. Πύρρος», όπου συναντήθηκαν με τον αερολιμενάρχη κ. Μητσιμάρη για να συζητήσουν τεχνικά και διαδικαστικά θέματα που αφορούν στις επικείμενες πτήσεις, καθώς και τις απαραίτητες προδιαγραφές για την άρτια οργάνωση άφιξης-αναχώρησης των επισκεπτών στο και από το αεροδρόμιο”.

Το πιο σοβαρό “τεχνικό” θέμα ήταν τα καύσιμα!

Κι αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που τις ίδιες ημέρες είχε δώσει στη δημοσιότητα η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων. Αναφερόμενη λοιπόν στις συναντήσεις των στελεχών της Apollo και στα συμπεράσμα ανέφερε:

Το πρόγραμμα περιλάμβανε συζήτηση εργασίας με τον Αερολιμενάρχη κο. Μητσιμάρη, ο οποίος διαβεβαίωσε τους συνεργάτες της Apollo ότι τα θέματα δορυφορικής προσέγγισης αεροσκαφών, καυσίμων, πυροσβεστικού σταθμού, νέου πύργου ελέγχου, αίθουσας αποσκευών, parking αυτοκινήτων / λεωφορείων, καθιστικού χώρου, και χώρων εξυπηρέτησης, θα βρίσκονται όλα σε πλήρη ισχύ και ανάπτυξη πολύ πριν την πρώτη πτήση – άφιξη στις 5 Ιουνίου 2017. Συγκεκριμένα διαβεβαίωσε ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα κάνει τα πάντα ώστε να διασφαλίσει την ομαλή και άνετη διεξαγωγή όλων των πτήσεων του προγράμματος.

Το ίδιο διαβεβαίωσε και ο Δήμος Ιωαννιτών, που σε άριστη συνεργασία και στήριξη της συγκεκριμένης συνεργασίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα διασφαλίσει και θα πραγματοποιήσει ότι χρειαστεί ώστε να αποτελέσει σημαντικό συντελεστή στην άψογη δραστηριοποίηση και επιχειρηματική δραστηριότητα της Apollo στην περιοχή”.

apollo g1

Είναι ολοφάνερος λοιπόν ότι το ζήτημα των καυσίμων ήταν γνωστό. Επίσης είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι διαβεβαίωναν την Apollo ότι θα έχει λυθεί πολύ πριν την προγραμματισμένη πτήση της 5ης Ιουνίου.

Προφανώς ή δεν γνώριζαν το βάθος του προβλήματος ή εκτιμούσαν ότι με ένα τηλέφωνο σε κάποιον υπουργό, θα ξεπεραστεί.

Στο παρά ένα λοιπόν, αναζητείται λύση. Και δεν πρόκειται για λύση που μπορεί να δώσουν οι βουλευτές, οι υπουργοί ή η ΥΠΑ. Την τροφοδοσία των καυσίμων στα αεροδρόμια την κάνουν πολυεθνικές ή μεγάλες εταιρίες, οι οποίοι μετρούν τα πάντα με οικονομικά και όχι με κοινωνικά ή μικροπολιτικά κριτήρια.

Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων κρίθηκε ασύμφορο από την εταιρία που είχε αναλάβει τα καύσιμα και αποχώρησε πριν από ένα χρόνο περίπου. Κι αυτό γιατί διατηρούσε εγκαταστάσεις χωρίς να υπάρχει καμία κατανάλωση.

Με οικονομικά κριτήρια απαντούν και τώρα αρνητικά, σε όσες προσεγγίσεις έγιναν… Με την διαφορά ότι τώρα υπάρχει και η πίεση του χρόνου…

Το πρόβλημα λοιπόν ήταν γνωστό από τον Μάρτιο σε όλους τους εμπλεκόμενους. Απομένει να αποσαφηνίσουν τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν επί δύο ολόκληρους μήνες προκειμένου να το λύσουν, πριν αρχίσουν να βλέπουν ορατούς κι αόρατους εχθρούς!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ