Κι άλλος μαθητής στα Γιάννινα κινδυνεύει με απέλαση

prosfygopoula 0

Μετά την περίπτωση μαθητή με αυτισμό που φοιτά στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο η οποία έγινε γνωστή μέσα από το υπόμνημα του διευθυντή και των εκπαιδευτικών, η Ένωση Γονέων αποκαλύπτει την περίπτωση ενός ακόμη μαθητή χωρίς οικογένεια ο οποίος είναι αντιμέτωπος με απέλαση.

«Πρόκειται για μαθητή Λυκείου με οικογένεια δολοφονημένη στη χώρα του, με εξαιρετικές επιδόσεις στο σχολείο, πλήρως ενταγμένου στο σχολικό – κοινωνικό περιβάλλον, και με απαράμιλλη προσπάθεια να ξεφύγει από τη μοίρα του. Γι αυτόν  τον μαθητή,   έχουν κινηθεί οι διαδικασίες απέλασής του  χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εκπαιδευτική πορεία του, η ένταξή του, η έλλειψη οικογένειας και εστίας, η αντικειμενική κατάσταση στη χώρα του. Παραμένει αναπάντητο  το ερώτημα: Πού να πάει; Σε ποια οικογένεια και σε ποια πατρίδα να επιστρέψει; Πώς θα μπορέσει να επιζήσει ένας έφηβος που τυχαία γλίτωσε τον θάνατο, σε μια χώρα που οι εμφύλιοι κρατούν δεκαετίες τώρα;» αναφέρει η Ένωση Γονέων σε σχετική της ανακοίνωση.

Η Ένωση Γονέων ζητά να  μην απελαθεί η οικογένεια του μαθητή του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και κάθε προσφυγική οικογένεια με παιδιά ΑμΕΑ.

Να μην απελαθεί κανένας μαθητής που έχει μπει σε διαδικασία ένταξης στο σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται ισότιμα σε όλους τους μαθητές ανεξάρτητα από φυλετική και κοινωνική  καταγωγή. Είναι δικαίωμά τους και είναι υποχρέωσή μας.

Να μην αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα από την εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ