Κέρδισε την μάχη με τον κορωνοϊό ο οδηγός βουνού.. Αρνητικά δεκάδες δείγματα στην Ήπειρο

Σε κλινική του νοσοκομείου αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες ο οδηγός βουνού από τα Γιάννινα, ο οποίος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας κέρδισε την μάχη με τον κορωνοϊό. Εδώ και τρεις ημέρες αποσωληνώθηκε και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά βελτιωμένη. Πρόκειται για ένα από δύο πολύ σοβαρά περιστατικά που αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εδώ και ενάμισι μήνα περίπου. Το δεύτερο είναι ο ηλικιωμένος από την Άρτα, ο οποίος έχει υποκείμενα νοσήματα αλλά φαίνεται ότι και αυτός έχει κερδίσει την μάχη, καθώς παραμένει στη ΜΕΘ αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

Το τελευταίο 24ωρο, όλα τα δείγματα που αναλύθηκαν ήταν αρνητικά, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και για την πορεία της επιδημίας στην περιοχή μας.

Η εικόνα όπως διαμορφώνεται στα νοσοκομεία είναι η ακόλουθη:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

 1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ο ασθενής από τα Ιωάννινα, ο οποίος έχει αποσωληνωθεί από διημέρου και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά βελτιωμένη. Αναμένεται η μεταφορά του σε κλινική τις επόμενες ημέρες.
 2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
 3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύεται η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η υγεία της ασθενούς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο. 
 4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξήντα επτά (67) νέα δείγματα. Τα πενήντα επτά αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. Τα δύο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα οκτώ από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ήταν επίσης αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

 • Τα έξι δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
 • Σήμερα 25/4 στάλθηκαν πέντε νέα δείγματα για εξέταση.
 • Από το σύνολο των διακοσίων είκοσι (220) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα πέντε  ανωτέρω.  Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

 • Τα δέκα εννέα δείγματα που στάλθηκαν χθες  για εξέταση ήταν αρνητικά .
 • Σήμερα 25/4 στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση.
 • Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα ,τα οποία διαμένουν στην Άρτα, είναι πολύ καλά στην υγεία  τους και έχει παρέλθει ο χρόνος του περιορισμού τους.
 • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια ενενήντα πέντε (495) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα επτά ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 • Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται τρία πιθανά περιστατικά και πέραν αυτών λήφθηκαν άλλα τρία    νέα δείγματα για SARS-COV-2 από πιθανά περιστατικά που βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση. Αναμένονται αποτελέσματα.
 • Σήμερα επσετράφησαν αρνητικά για SARS-COV-2, τέσσερα δείγματα που είχαν αποσταλεί χθες 24/4.
 • Όλα τα θετικά περιστατικά από την Π.Ε. Πρέβεζας είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχει παρέλθει ο χρόνος του περιορισμού.

     Ε.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 • Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικά.
 • Σήμερα 25/4 στάλθηκε ένα νέο δείγμα για εξέταση. Το περιστατικό νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.
 • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πενήντα ένα (51) δείγματα, τα πενήντα αρνητικά και αναμένεται απάντηση για το ένα ανωτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ