Κέρδισε την αυτονομία του το Νοσοκομείο Φιλιατών!

NOSOKOMEIO_FILIATONΧαράς ευαγγέλια για τη Θεσπρωτία! Το Νοσοκομείο Φιλιατών εξαιρείται οριστικά της διασύνδεσης με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και επιστρέφει στο προηγούμενο καθεστώς.

Η απόφαση αυτή περιλαμβάνεται στο άρθρο 2 του σχετικού Νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα και φυσικά ανταποκρίνεται στο αίτημα του Νομού Θεσπρωτίας.

Δύο ήταν οι βασικοί παράγοντες που μέτρησαν στην απόφαση αυτή. Ο πρώτος σχετίζεται με τη διαφορά βαθμίδας του Νοσοκομείου Φιλιατών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με το οποίο διασυνδέονταν. Και ο δεύτερος η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμοδιότητες διοίκησης θα ασκούνται από το σημερινό ενιαίο συμβούλιο μέχρι να οριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Έτσι η αναπληρώτρια διοικήτρια Ιουλία Μαρκούλα, η οποία δούλεψε σκληρά για την αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος στους Φιλιάτες θα συνεχίσει να ασκεί τις αρμοδιότητές της.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της θητείας της κ. Μαρκούλα στο Νοσοκομείο Φιλιατών υπήρξε και σημαντική εξοικονόμηση πόρων αλλά και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ