Κεραυνός εν αιθρία η αδειοδότηση της μονάδας Ασφαλτικών

SAGIADA_KALHΑ. Καχριμάνης: Είναι η μεγαλύτερη αμαρτία που υπογράφεται για την Ήπειρο

Ως κεραυνός εν αιθρία πέφτει στην Ήπειρο και ειδικά στο Νομό Θεσπρωτίας η αιφνίδια απόφαση για αδειδότηση της μονάδας ασφαλτικών στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.

Η απόφαση υπεγράφη την Τετάρτη από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου. Παρά τις καθολικές αντιδράσεις από τους φορείς του Νομού Θεσπρωτίας για την εγκατάσταση μιας τέτοιας μονάδας σε μία περιοχή όπου αναπτύσσονται αποκλειστικά και μόνο ιχθυοκαλλιέργειες, το Υπουργείο προφανώς λειτούργησε με άλλα κριτήρια αδιαφορώντας για την τοπική κοινωνία.

Ο εκπρόσωπος της επιχείρησης κάνει γνωστό το γεγονός με μία πανηγυρική ανακοίνωση, αλλά από την έκδοση της άδειας αυτής μέχρι και την υλοποίηση της επένδυσης ο δρόμος είναι μακρύς.

Ένας πολύ κρίσιμος σταθμός είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει το Σωματείο Ιχθυοκαλλιεργειών. Η προσφυγή θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση στην απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του αρμόδιου Υφυπουργού να προχωρήσει στην υπογραφή της άδειας έρχεται από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Ο Αλέκος Καχριμάνης με μία λακωνική δήλωση στο Epiruspost.gr δείχνει το στίγμα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

«Είναι η μεγαλύτερη αμαρτία που έχει υπογραφεί για την Ήπειρο. Κάθε τέτοια ενέργεια θεωρείται ως μη νόμιμη. Στερείται κάθε λογικής. Εμείς θα είμαστε απέναντι…Δεν μπορεί να υπάρχουν ιχθυοκαλλιέργειες και ασφαλτικά μαζί» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ