Κεραυνοί Καχριμάνη για την βιομηχανία καταγγελιών.. «Περνάω δια πυρός και σιδήρου»

Κεραυνούς εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατά την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς προκλήθηκε από συμβούλους της αντιπολίτευσης τόσο για το θέμα της Spider όσο και την εισαγγελική διερεύνηση οικονομικών θεμάτων, θέμα που ήρθε στο φως με αφορμή την έκθεση της Αρχής Δημοσιονομικού Ελέγχου. Ο Περιφερειάρχης απευθύνονταν στο σώμα αλλά ουσιαστικά όσα είπε αφορούσαν και στους… παρατηρητές μεταξύ των οποίων ο υποψήφιος Σπύρος Ριζόπουλος και συνεργάτες του. «Εάν αποδειχθεί ότι έχω πάρει έστω και ένα ευρώ τότε θα πάω στο σπίτι μου», ανέφερε χαρακτηριστικά καυτηριάζοντας την βιομηχανία καταγγελιών, ειδικά τις προεκλογικές περιόδους.

Με αφορμή λοιπόν τα δημοσιεύματα για την διερεύνηση των οικονομικών ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι πριν από λίγες ημέρες ζητήθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία –κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας- στοιχεία και πιο συγκεκριμένα τιμολόγια και δελτία αποστολής, για συναλλαγές της Περιφέρειας με συγκεκριμένη επιχείρηση εστίασης.

Τα στοιχεία που ζητήθηκαν αφορούσαν στα έτη 2011 και 2013. Η Περιφέρεια ουδέποτε είχε συναλλαγή με την συγκεκριμένη επιχείρηση και αυτό προέκυψε μέσα από τα στοιχεία που παραδόθηκαν, ωστόσο τα δύο επίμαχα έτη ήταν αυτά κατά τα οποία τελέστηκαν οι γάμοι των δύο παιδιών του Περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με τον ίδιο με τα γεγονότα αυτά συνδέονταν και η καταγγελία που προκάλεσε την έρευνα, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξή του.

«Σε κάθε προεκλογική περίοδο περνάω δια πυρός και σιδήρου. Αλλά πρέπει κάποιοι να γνωρίζουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι», υπογράμμισε.

Και καυτηρίασε βέβαια μεθόδους που κάποιοι έμαθαν σε πολιτικά γραφεία της Αθήνας και θέλουν να τις μεταφέρουν στην Ήπειρο.

Το δεύτερο θέμα σχετίζονταν με την συμμετοχή της Περιφέρειας στον πλειστηριασμό της Spider κάτι που δεν έγινε λόγω της προσφυγής που υπήρξε.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η προσφεύγουσα είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, όπως ανύπαρκτο αποδείχτηκε με βεβαίωση του Κτηματολογικού Γραφείου Ιωαννίνων και το δήθεν διαθέσιμο ακίνητο για χρήση  από την Περιφέρεια ως Εκθεσιακό Κέντρο.

Επανέλαβε πώς η συμμετοχή της Περιφέρειας προκλήθηκε μετά από αίτημα των εργαζομένων, εξήγησε πως δεν συμμετείχε μετά από ενημέρωση που είχε-  την επόμενη της διαβίβασης της απόφασης- από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας για κατάθεση προσφυγής από πολίτη (που όπως προαναφέρθηκε είναι ανύπαρκτη) και η οποία θα διαβιβαζόταν προς έλεγχο στην Επιτροπή του Άρθρου 18, η οποία τελικά μετά την παρέλευση των προθεσμιών για τον πλειστηριασμό δεν τη συζήτησε.  «Δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν με τους εργαζόμενους, ούτε και με συνειδήσεις», τόνισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης σε σειρά παρεμβάσεων που έγιναν για το ζήτημα των μειονεκτικών περιοχών, μεταφέροντας στο Σώμα, την θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι δεν μπορεί να αλλάξει πλέον η μελέτη.

Ενημέρωσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο για την πρόταση που κατέθεσε για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, την οποία για μια ακόμη φορά χαρακτήρισε αναγκαία προκειμένου να μην επιδεινωθεί το τεράστιο ζήτημα απώλειας κοινοτικών ενισχύσεων για τους αγρότες. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ