Κέρασαν μέλι και γλύκαναν ντόπιους και τουρίστες!

meli kanalaki

Με  μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε  η  2η Γιορτή Μελιού Καναλακίου.  Η  εκδήλωση  κατά γενική ομολογία  ήταν ενδιαφέρουσα, οργανωμένη  και  συντονισμένη, αποτελώντας μια ακόμα ευκαιρία ανάδειξης ενός από τα πολυτιμότερα δώρα της φύσης, καθώς και των προσπαθειών  για την αναβάθμιση του τελικού προϊόντος.

Ο Δήμαρχος Πάργας στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την δυναμική του πρωτογενούς τομέα, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι τοπικοί παραγωγοί για την δημιουργία ενός εξαιρετικού και ανταγωνιστικού προϊόντος, δίνοντας τους την ευκαιρία να το παρουσιάσουν σε επισκέπτες και δημότες της περιοχής.

Την εκδήλωση  χαιρέτησε  με μήνυμα της η  Θεματική Αντιπεριφερειάρχης προώθησης και προβολής  Τοπικών Προϊόντων Ηπείρου  κ. Παναγιώτα Ναυρόζογλου στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η γιορτή μελιού αποτελεί ένα σημαντικό δρώμενο για τους κατοίκους, τους μελισσοκόμους της περιοχής όσο και τους επισκέπτες που τους στηρίζουν με την παρουσία τους. Η περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής δίνοντας έμφαση και στο μέλι, οι ευεργετικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές ανά τους αιώνες»

Κατά τη διάρκεια  της γιορτής, οι  επισκέπτες   δοκίμασαν  το μέλι των  τοπικών παραγωγών  σε συνδυασμό  με   λαχταριστούς  λουκουμάδες, παραδοσιακό  τοπικό γιαούρτι  και γεύτηκαν μια  ξεχωριστή, δροσερή σανγκρία με τοπικό μέλι ανθέων. Στην διάρκεια  της  εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε  γευσιγνωσία  μελιού  διαφορετικών ποικιλιών .

Η  εκδήλωση διοργανώθηκε  υπό την αιγίδα  του Δήμου Πάργας  σε συνεργασία με  τους τοπικούς μελισσοκόμους, την  Δημοτική Κοινότητα Καναλακίου  και  το Ινστιτούτο  Αγροδιατροφικών, Τουριστικών και Πολιτιστικών Αναζητήσεων   με  στόχο  την γνωριμία  των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου Πάργας  με τους  μελισσοκόμους  της περιοχής και τα τοπικά παραγόμενα  προϊόντα τους , στο πλαίσιο  της Δράσης 1.4 ” Στήριξη της προώθησης μελιού και των άλλων προϊόντων της Κυψέλης ”  του  Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ