Κεραμέως για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία

sxoleio matites

Στη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων και τα πρωτόκολλα που θα τηρηθούν αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι όσα προβλέπονται αφορούν τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα προβλέπουν τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους καθηγητές, ενώ για τους ανεμβολίαστους μαθητές η διενέργεια δύο self tests. Για τους εμβολιασμένους αρκεί απλώς η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η Υπουργός τόνισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος: « Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν ραπιντ τεστ δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον σελφ. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν 2 self test. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη».

Τα εμβολιασμένα παιδιά δεν θα κάνουν self test παρά μόνο αν υπάρχει κρούσμα, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος».

Αναφορικά με το σκεπτικό να μην κλείνει το σχολείο σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός σημείωσε: «Πλέον δεν πάμε σε οριζόντιο κλείσιμο γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Όταν κλείναμε τμήματα το κάναμε γιατί θέλαμε να προστατεύσουμε την οικογένεια του μαθητή από διασπορά του ιού. Αλλά αυτή την στιγμή οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εμβολιασμένοι και αν δεν είναι έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν άμεσα. Έτσι κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα, βάσει των εισηγήσεων των ειδικών».

Έτσι κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα, βάσει τις εισηγήσεις των ειδικών, δήλωσε η Υπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ