Κεραμέως: Δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα σχολείων

maska sxoleia

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανάφερε πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων και πως αυτή την εβδομάδα θα συζητήσουν με τους ειδικούς.

“Να είστε σίγουροι ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα σχολεία. Όπως ξέρετε τα σχολεία έκλεισαν τελευταία και όπως είπε ο πρωθυπουργός είναι αυτά που θα ανοίξουν πρώτα. Αυτή είναι η προσπάθεια που γίνεται” δήλωσε.

“Θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Δεν υπάρχει απόφαση αυτή τη στιγμή (για άνοιγμα των σχολείων). Θα περιμένουμε να συζητήσουμε με τους ειδικούς και να πάρουμε τις αποφάσεις” πρόσθεσε επί του θέματος.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση τα σχολεία να μείνουν κλειστά μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, η κα. Κεραμέως επεσήμανε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα σχολεία τα οποία και θα ανοίξουν πρώτα με την αρχή να γίνεται με τα νηπιαγωγεία και δημοτικά, χωρίς να ξεκαθαρίσει το θέμα των ημερομηνιών.

Τόνισε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή μείζον ζήτημα είναι η τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με την υπουργό ο κορονοϊός επιφέρει αλλαγές συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν και η ύλη προχωρά κανονικά σε γενικές γραμμές. Επιπλέον, δήλωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για μαθήματα μέσα στις γιορτές, ενώ ανέφερε με ποια κριτήρια θα μοιράζονται τα τάμπλετ στους μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ