Κεντροαριστερή δυστοκία στην Περιφέρεια Ηπείρου

perifereiakew ekloges

Τα κόμματα ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις βουλευτικές εκλογές. Οι υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια κατά κοινή εκτίμηση περισσεύουν και οι οριστικές ανακοινώσεις είναι θέμα ημερών.

Το αξιοπερίεργο για την κεντροαριστερά στην Ήπειρο είναι πως ενώ διαθέτει πλειάδα υποψηφίων για τα βουλευτικά ψηφοδέλτια, καταγράφεται σημαντική απροθυμία για την συγκρότηση ενός αξιόμαχου ψηφοδελτίου στις περιφερειακές εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, από το 2010 και παρά τις προσπάθειες που κατά καιρούς έγιναν, δεν κατάφεραν να κατέλθουν με ενιαίο σχήμα.

Έχασαν και τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν με την τελευταία μάλιστα –αυτή του 2019- να δείχνει με συντριβή.

Στο ενδιάμεσο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και απ’ αυτά που θεωρούνται πρώτης γραμμής, βρέθηκαν στις τάξεις της παράταξης του Αλέκου Καχριμάνη και σε νευραλγικές θέσεις της Περιφέρειας.

Οι εκλογικές ήττες και οι διαρροές στελεχών αποτελούν δύο παράγοντες που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν επιθυμεί να ηγηθεί εκ νέου. Ο Δημήτρης Δημητρίου επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» επίσης δεν θα είναι υποψήφιος καθώς επιθυμεί θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

Από τον Γιώργο Ζάψα έχει ξεκινήσει προσπάθεια για συνεργασίες που μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης και την κοινή κάθοδο.

Όσο όμως δεν υπάρχει στο προσκήνιο το πρόσωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί μιας τέτοιας κίνησης, να εμπνεύσει και να δώσει προοπτική νίκης, τα πράγματα δείχνουν στάσιμα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι στο τέλος θα οδηγηθούν σε λύσεις ανάγκης..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ