Κέντρο Νέων Ηπείρου, απάντηση για τη δομή στο Ζαγόρι

Απάντηση για τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων στους Ασπραγγέλους δίνει το Κέντρο Νέων Ηπείρου, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που έχει αναλάβει την λειτουργία της.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα φιλοξενηθούν 40 ασυνόδευτοι ανήλικοι έως 18 ετών ενώ όπως σημειώνει το Κέντρο Νέων θα δημιουργηθούν 25 θέσεις εργασίας.

Το Κέντρο Νέων Ηπείρου σημειώνει πως το Ζαγόρι έχει την ευκαιρία και την δυνατότητα να ξεχωρίσει για την φιλοξενία του στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το Κέντρο Νέων Ηπείρου, ο οργανισμός που εδώ και πολλά χρόνια υλοποιεί δράσεις και δραστηριότητες για την νεολαία, την συνύπαρξη, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την ανάπτυξη της Ηπείρου, επιλέχθηκε όπως γνωρίζετε, για την υλοποίηση του έργου: «Λειτουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Άγιος Αθανάσιος”» με Κωδικό ΟΠΣ 5050789 . Μια απόφαση που μας κάνει χαρούμενους γιατί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μας εμπιστεύεται ένα τόσο σημαντικό έργο. Ένα έργο που θα φιλοξενήσει 40 παιδιά με σκοπό να προσφέρει ασφάλεια, τροφή, εκπαίδευση, στήριξη και ό,τι άλλο χρειαστεί για να μπουν οι βάσεις για μια φυσιολογική ζωή αλλά και με 25 νέες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων.

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε πως κάποιοι διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους στην δημιουργία του χώρου φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων παιδιών, που θα στεγάζεται στην περιοχή του Ζαγορίου. Ακούμε απόψεις, ότι η διαμονή των ανηλίκων θα αλλοιώσει τον πολιτισμό, θα δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στο τουρισμό καθώς και τόσα άλλα προβλήματα. Στην αντίθετη πλευρά, υπάρχουν κάτοικοι, φορείς και συλλογικότητες που επικροτούν αυτή την κίνηση και θέλουν να συμβάλλουν ακόμα και εθελοντικά, ενώ ιδιοκτήτες ξενοδοχείων (της περιοχής του Ζαγορίου), έδειξαν ενδιαφέρον συνεργασίας και υποστήριξης του έργου μας. Το Κέντρο Νέων Ηπείρου ελπίζει στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας με κύριο στόχο τη φροντίδα 40 ανήλικων παιδιών (ηλικιών από 12 έως 18 ετών), που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους.

Τέλος εκτιμούμε, πως το Ζαγόρι έχει την ευκαιρία πέρα από τόπος θρύλων, παραδόσεων και απείρου κάλλους έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίσει και για κάτι ακόμα πολύ σημαντικό στις δύσκολες μέρες που διανύουμε: για την φιλοξενία του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ